TERUGBLIK: Willem II – Helmond Sport (4-1)

Helmond Sport snijdt zichzelf lelijk in de vingers. Een nederlaag in Tilburg tegen de koploper is an sich niet vreemd. De manier waarop de ploeg van Bob Peeters de Kruikenzeikers in het zadel helpt, is dat wel. Ondanks een gelijkopgaande eerste helft, gaat Helmond Sport met 1-4 hard onderuit tegen de kersverse tweede periodekampioen.

Niet alleen op het veld liep het niet helemaal zoals beoogd, ook tijdens de busreis ging een en ander fout. Zo kregen we een kleinere bus dan we besteld hadden, waardoor sommigen de hele reis hebben moeten staan en daarnaast was het niet mogelijk om gebruik te maken van het toilet in verband met een defect. Daar balen we net als jullie stevig van, maar helaas veranderen we er weinig aan als we zo’n half uur voor vertrek met deze mankementen geconfronteerd worden.

Goed, door naar het voetbal, want daar kwamen de 275 aanwezige Helmonders immers voor. Dat ging Helmond Sport in de eerste helft nog niet zo verkeerd af. Veel kansen werden niet gecreëerd, maar daar stond dan weer tegenover dat Willem II zelf ook niet veel klaar speelde. De grootste kansen die Willem II kreeg, werden aangeboden door Helmond Sport zelf. Zo ook de 1-0: Van der Steen speelde Ludwig in terwijl dat eigenlijk niet kon. Laatstgenoemde verloor de bal en dat strafte de thuisploeg genadeloos af.

Op slag van rust zou – wie anders dan – Kaars de score weer gelijk trekken, door een rebound simpel binnen te tikken.

Na rust was het wederom Helmond Sport zelf die de koploper in het zadel hielp. Een corner aan Helmondse zijde leverde een countermogelijkheid voor Willem II op en dat werd uitstekend uitgespeeld door de tricolores: 2-1.

Niet veel later lijkt Mees Kreekels de gelijkmaker op z’n hoofd te hebben, maar de keeper weet dat te voorkomen. De daaropvolgende corner zou echter weer een counter van Willem II inleiden, waarbij Van Vlerken uiteindelijk aan de noodrem moest trekken een penalty veroorzaakte. Hilterman benutte deze pingel en daarmee was het Helmondse verzet wel gebroken.

Uiteindelijk zou ‘supersub’ Bokila nog voor de (geflatteerde) 4-1 einduitslag zorgen.

Vijf nederlagen in zes duels zijn de keiharde cijfers. Volgende week krijgt Helmond Sport weer een tegenstander van formaat, want dan komt Roda JC naar Helmond toe.

Rest ons niets anders dan mede te delen dat gisteren bij aankomst in Helmond een sjaal achtergebleven is in de bus. Ben jij de jouwe kwijt? Stuur ons dan even een privébericht.