Informatie

Supportersvereniging We Are Helmond bestaat sinds 2017, het jaar dat Helmond Sport een halve eeuw bestond. Toen nog met de intentie om een eenmalig (jubileum)feest te organiseren, voor en door supporters. Dat feest kwam er, in oktober 2017 in de Cacaofabriek, en was met 500 bezoekers direct uitverkocht.

Tevens werd er een eigen jubileummagazine ontwikkeld. Met daarin een terugblik op 50 jaar Helmond Sport, gezien door de ogen van diverse supporters. Ook het We Are Helmond-magazine was met 500 exemplaren uitverkocht.

De reacties op beide initiatieven waren overweldigend, en zodoende werd besloten We Are Helmond tot een blijvend supporterscollectief om te dopen. Sindsdien vindt er ieder jaar in oktober een feest plaats in de Cacaofabriek, alle drie de voorgaande editie waren … uitverkocht!

Het collectief organiseert tevens activiteiten rondom wedstrijden van Helmond Sport. Zo werd uitgepakt met een Remembrance-weekend in het kader van 75 jaar vrijheid en onze vriendschapsband met Burnley FC. Dit initiatief haalde zowel de regionale als landelijke media. En ook andere acties konden op veel waardering rekenen, zoals het verlichten van het Mierlo War Cemetery op kerstavond. Een groep Mierlonaren heeft dit initiatief daarna overgenomen en zal de militaire begraafplaats jaarlijks van kaarsverlichting voorzien.

We Are Helmond tracht verder een verbinder te zijn tussen de verschillende supportersgroepen van Helmond Sport. Het collectief heeft jong en oud samengebracht en blijft zich inzetten voor behoud van die banden. Zo hoopt het collectief op diverse fronten een bijdrage te kunnen leveren. Het verbinden van supporters, maatschappelijke bijdrages en extra aantrekkingskracht voor wedstrijden van Helmond Sport.