TERUGBLIK: Helmond Sport – MVV (1-2)

Hoe verspeel je voorsprong tegen een ploeg die 80 minuten lang helemaal niets in de melk heeft te brokkelen? Kijk naar Helmond Sport en je hebt je antwoord.

Wat Onze Spurs op de mat legden was verre van groots, maar ondanks dat moet je deze wedstrijd gewoon over de streep trekken. Zeker omdat MVV aanvallend helemaal niets liet zien gisterenavond.

Het zat Helmond Sport niet tegen in het begin. De Maastrichtse smaakmaker Tasci speelde vanwege een blessure niet mee en na vijf minuten spelen viel Bryan Smeets ook nog eens uit. Daarmee was eigenlijk de aanvallende angel wel uit MVV. Het is dan ook niet vreemd dat de aanvallende dreiging kwam van de thuisploeg. Na ‘n half uur spelen liep Martijn Kaars maar weer eens de diepte in. Pius Krätschmer zag het en wist met een puntgave assist de goaltjesdief te bereiken, die ook nu niet faalde.

In de tweede helft was het wachten op een verdubbeling van de voorsprong. Kaars stuitte op MVV-keeper Matthys en Botos raakte – net als Mallahi in de eerste helft – de lat. Op het uur haalde Peeters zowel van Keilegom als Mallahi naar de kant voor Ostrc en Amuzu. Rare wissels, want Mallahi – die overigens vaak wel erg veel ruimte kreeg – was de meest dreigende speler in aanvallend opzicht. Zijn vervanger op de rechtervleugel kende een verschrikkelijk slechte invalbeurt. De plek van Van Keilegom werd eigenlijk niet echt door iemand ingevuld, waardoor de wedstrijd met een extra middenvelder en zonder linksbuiten werd uitgespeeld.

Met nog zo’n tien minuten te gaan is de terugspeelbal van Pius Krätschmer te kort. Van der Steen redt in eerste instantie, maar ook hij kon niet voorkomen dat het MVV in de rebound de gelijkmaker aantekende. Helmond Sport gaat na deze tik op zoek naar de overwinning, maar moet dankzij een counter in the dying seconds zelfs een tweede incasseren en dus gaat het duel verloren.

Het ongenoegen was groot bij de Helmondse achterban.. Dat was tijdens de wedstrijd ook al zo. Op Vak O werd middels spandoeken meermaals het ongenoegen geuit over het besluit geen MVV fans toe te laten bij dit duel. Het is inderdaad een zorgelijke ontwikkeling te noemen dat men steeds meer kiest voor een collectieve straf.