TERUGBLIK: FC Dordrecht – Helmond Sport (2-0)

Het was op voorhand een mooi affiche, tussen twee goed voetballende ploegen, maar toch viel het gisterenavond tegen wat beide ploegen op de mat legden. Vervelende voor Helmond Sport is dan ook nog eens dat de gastheren twee van de spaarzame kansen wél wisten te benutten.

In de eerste helft lukte maar weinig in aanvallend opzicht. Dat had ook te maken met de defensieve krachten van FC Dordrecht: de Schapenkoppen gaven simpelweg niet zoveel weg. Kansen werden er maar nauwelijks bij elkaar gevoetbald in het eerste bedrijf. Zo’n beetje de enige mogelijkheid werd door de thuisploeg gelijk omgetoverd tot een doelpunt. De erg sterk spelende René Kriwak hield de bal goed bij zich en bewaarde vervolgens het overzicht door ‘t Zand alleen op Van der Steen af te sturen. De middenvelder faalde niet en zette zo de groenen op voorsprong.

In de tweede helft kwam een ander Helmond Sport uit de kleedkamer, dat met de sterk invallende Van Ooijen op jacht leek naar de gelijkmaker. Een puntgave voorzet van de technisch verfijnde buitenspeler viel op het hoofd van Kaars, maar zijn vizier stond niet op scherp. Dat gold niet voor Dordt-spits Kriwak, die op het uur een buitenkansje op een verdubbeling van de marge niet onbenut liet. De tweede tegentreffer betekende de definitieve nekslag voor Helmond Sport.

Een teleurstellend begin van het nieuwe voetbaljaar. Het is niet onverdiend dat Dordrecht wint, maar het is wel weer een nederlaag uit de categorie ‘onnodig’. Het gat met de play-off plekken neemt alsmaar toe. De aankomende vier wedstrijden (Jong PSV & NAC thuis, Telstar & FC Den Bosch uit) zijn cruciale duels als je nog een rol van betekenis wil spelen in de strijd om nacompetitie. Resultaten zijn geboden!