TERUGBLIK: Willem 2 – Helmond Sport (5-1)

??… ??????? ????? ????? ????????????? ???????? ?? ?? ??? ?????? ?????? ??? ?????????????? ?? ????. ???? ?? ???? ??? ??? ???? ?????? ?????? ????? ??????? ????? ????????? ???? ?????? ??, ??? ??? ?-? ??? ??????? ??????? ???????? ??? ?? ????? ??? ??? ???????.
Het was weer zo’n ouderwetse Helmond Sport vrijdag: met enorm veel goede zin en vertrouwen op awayday en uiteindelijk heb je een mooie avond met een 90 minuten durend dieptepunt daar tussenin. Ondanks het resultaat een hele mooie sfeeractie bij opkomst en sowieso was de sfeer aan beide kanten gewoon top gisteren.
Door een actie van Betcity konden ruim 300 supporters gisteren gratis mee naar Tilburg. Zij kregen ook nog eens een sjaal, broodje en drankje. Hulde voor dit mooie gebaar richting onze trouwe achterban!
Tot zover de mooie kant van het verhaal, want vanaf de eerste minuut moest Helmond Sport zich beperken tot verdedigen en dat ging de rood-zwarten niet heel goed af, om het maar even zacht uit te drukken. Het was te danken aan Havekotte dat Willem II niet binnen het kwartier al op voorsprong stond. Even later was het alsnog vissen voor de goalie, nadat Helmond Sport de bal maar niet weg kreeg, was het Owusu die de Tilburgers op voorsprong zette.

In de blessuretijd van de eerste helft was het Kabangu die de marge verdubbelde door een voorzet simpel binnen te tikken.
Het enige Helmondse gevaar uit de eerste helft kwam op naam van Maddy, die alleen op Lamprou af ging, maar faalde in de afronding.
In de tweede helft kwam Helmond Sport furieus uit de startblokken. Lorentzen zette goed druk, bediende vervolgens Kaars, die met een zondagsschot in de bovenhoek de 2-1 aan liet tekenen. Lekker moment zo vlak na rust, nog 40 minuten over om de rest van de schade te repareren. Vervelende bijkomstigheid is dat Joey Kooij – je weet wel, die incapabele lul met het fluitje die vanwege z’n wanprestaties maar eens een trede lager moest laten zien wat hij (niet) kan – direct na de 2-1 een penalty gaf aan Willem II. Waarvoor? Dat is voor iedereen behalve Joey Kooij zelf een raadsel.
Buitenkansje benut: 3-1 en game over. Je verliest de wedstrijd niet door deze blunder, maar het is wel een breekpunt in de wedstrijd.
Uiteindelijk liep Willem II nog uit naar 5-1, door een corner die Helmond Sport niet weggewerkt kreeg en een voorzet die door Bokila werd binnen gevolleerd.