TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong Ajax (1-1)

?? ?? ???? ??? ??? ??????? ???????? ????????? ?????? ?? ???????! ????????? ?? ??? ???? ??????: ?? ???? ?????? ?? ???????????? ????? ?? ??????. ???? ???? ??? ?? ??????? ?? ??? ??????? ????? ???????? ?????, ???????? ??? ?????? ??????? ???? ?? ??? ??????? ????.
Het is op z’n zachtst gezegd opvallend: zowel tegen VVV, NAC, Jong AZ en gisteren dus Jong Ajax komt Helmond Sport eerst op achterstand om vervolgens alsnog een punt uit het vuur te slepen. Het is dus nog altijd wachten op de eerste zege van Peeters’ ploeg.
In een rijkelijk gevuld stadion zagen de aanwezige supporters – ook niet voor het eerst – een povere eerste helft die opgevolgd werd door een betere en voor het oog aantrekkelijkere tweede helft.
In het eerste bedrijf is de meeste dreiging voor de Amsterdamse beloften. De grootste kans is dan ook voor de hoofdstedelingen. Havekotte had met z’n vingertoppen en de paal een voldoende antwoord op een vrije trap van Hllynson.

De grootste kans aan Helmondse zijde was voor Maddy, die na een knappe lange bal van Van Keilegom vanuit een moeilijke hoek stuitte op de Ajax-goalie.
In de tweede helft was het wederom een vrije trap die Helmond Sport de das omdeed. Vervelend detail: Mistrafovic leek de bal te spelen, maar toch vond scheidsrechter Eijgelsheim – die echt voor elk wissewasje floot – het een vrije trap.
Rasmussen schoot de bal via de muur in de touwen.
Het antwoord van Helmond Sport kwam snel, want direct na de aftrap had Van Ooijen al een dot van een kans op de gelijkmaker hoog de tribune in gejaagd.
Diezelfde Van Ooijen zou even later alsnog de gevierde man worden. Mistrafovic zette goed druk, gaf ‘m mee aan Kaars en hij vond de inlopende Van Ooijen, die nu wel koel bleef in de afronding.
Na de gelijkmaker kreeg Helmond Sport via Lion en Van der Meer nog kansen op de 2-1, daar waar Hansen de kans nog kreeg voor een Amsterdamse overwinning. Uiteindelijk blijft een puntendeling staan en dat zijn ze bij Ajax zeker niet vreemd.
Het moet een keer goed gaan vallen voor Helmond Sport. De ongeslagen status is mooi, maar per saldo schiet je er weinig mee op als je hogerop de ranglijst wil komen.
Wellicht valt het volgende week in Tilburg tegen Willem II allemaal wel goed. Dat belooft er sowieso eentje voor in de boeken te worden ?