TERUGBLIK: Helmond Sport – Roda JC (1-0)

??????? ????? ???? ???? ??? ?????? ??. ?? ???? ??????? ?????? ?? ??? ????????? ?? ??????? ?????? ????, ????? ??? ??????? ??? ????????? ???? ?????? ??????????? ??? ????????????????????? ??????. ??? ?????? ??? ??? ??????? ??? ??? ?????, ???? ??? ?????? ???? ??? ????????? ??? ????????? ???? ?-? ??????????? ?? ??? ??? ??? ????? ????.
Peeters moest (noodgedwongen) drie wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling. De geschorste Van den Eynden werd vervangen door Kreekels, die een uitstekende indruk maakte tijdens zijn basisdebuut. Daarnaast werden de (licht) geblesseerde Van Ooijen en Lion vervangen door Lieftink en Lorentzen.
Het was de laatsgenoemde die Helmond’s eerste doelgevaar direct omzette in een prachtige goal. Maddy lanceerde zichzelf op de linkervleugel en trok de bal terug naar de Noorse spits, die niet twijfelde en hem direct met links in het dak van het doel schoot.

Lorentzen had sowieso de smaak te pakken, want met een half uur op de klok had de doelpuntenmaker een briljant hakje in huis waarmee hij Van Keilegom alleen voor de keeper zette. Helaas was deze kans niet besteed aan de Belg en dat is zonde, want deze assist was naar alle waarschijnlijkheid viral gegaan.
Over het restant van de wedstrijd kunnen we kort zijn: Roda had geen enkele stootkracht voorin en Helmond Sport speelde de kansen – die er zeker in het eerste gedeelte van de tweede helft waren – bij vlagen behoorlijk slordig uit.
De overwinning kwam dus niet meer in gevaar.
Een mooie opsteker voor Peeters, die er met Kreekels een serieuze optie bij heeft gekregen. De verdediger kleunde lekker in de duels, heeft snelheid en is erg comfortabel aan de bal.