TERUGBLIK: VVV Venlo – Helmond Sport (1-4)

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar Helmond Sport heeft zichzelf en de aanwezige supporters een uitstekende dienst bewezen.
VVV, toch een ploeg die geacht wordt om bovenin mee te doen, kreeg vandaag bij vlagen alle hoeken van ’t veld te zien.
Nadat we afgelopen dinsdag in Zwolle niet welkom waren, konden we vanavond wel acte de présence geven in Horst, waar Helmond Sport vanavond dus met 4-1 won van VVV Venlo.
Het had allemaal een wat amateuristisch karakter, de manier waarop het allemaal geregeld was op ’t sportpark van Wittenhorst. Je kreeg een vak toegewezen, allemaal zitten, ondanks een gebrek aan stoelen, toen moesten alle Helmonders weer bij elkaar zitten. Enfin uiteindelijk zaten we en konden we, voor zover zichtbaar, genieten van de wedstrijd.
Om nog even aan te geven hoe amateurisch het allemaal was: vlak voor tijd werd je vriendelijk verzocht je eigen stoel mee te nemen naar de uitgang.

Genieten viel er ansich genoeg, want Helmond stond fris aan de aftrap. Venlo creëerde eigenlijk barweinig en Helmond Sport kon daar de nodige kansen tegenover zetten.
De 0-1, die op aangeven van Van Keilegom door Jelle Goselink werd binnengetikt, was dan ook een logisch gevolg.
Het leek een opmaat naar meer, want enkele minuten later had Houttequiet na een pracht van een steekpass de score verdubbeld.
VVV deed vlak voor rust nog wat terug via Sven Braken, maar daarmee heb je al ’t gevaar van VVV in de eerste helft ook wel opgesomd.
Zo goed als Helmond Sport in de eerste helft was, begonnen ze aan de tweede helft. De meeste supporters – waaronder zo’n beetje heel We Are Helmond – stonden nog in de kantine op hun bier te wachten of Jelle Goselink had voor zijn tweede en Helmonds derde goal aangetekend.
Helmond Sport bleef naar hartelust door combineren en de aanval zoeken en dat resulteerde een kwartier in de tweede helft in de 1-4, na een prachtig schot van Van Keilegom dat in de linker bovenhoek belandde.
’n minuut of 20 voor tijd begon het grote wisselen bij Helmond Sport en sindsdien was het wel klaar met het Helmondse gevaar.
VVV Venlo zette daar weinig tegenover en dus bleef de 1-4 staan als eindstand.
Sluiten we nog even af met onze kersverse aanwinst Jellert van Landschoot, die vandaag z’n officieuze basisdebuut maakte.
Dat is er eentje waar wij veel plezier van gaan hebben ??