TERUGBLIK: VV Gemert – Helmond Sport (2-2)

De bal rolt weer voor Helmond Sport. In en tegen Gemert werd met 2-2 gelijk gespeeld.
In een wedstrijd zonder al te veel spektakel was Helmond de betere, maar konden ‘de spurs’ het veldoverwicht niet omzetten in een verschil in doelpunten.
Is er veel veranderd bij Helmond Sport? Eigenlijk niet. Het door Boessen zo’n beetje heilig verklaarde 4-3-3 was vandaag weer de formatie die gehanteerd werd. Het enige verschil is dat sommige posities nu ingevuld worden door andere (nieuwe) spelers.
Zo stond testkeeper Thom Jonkerman onder de lat en werd het centrum gevormd door Fosu-Mensah en Van der Meer. Laatstgenoemde droeg bij zijn officieuze debuut zelfs meteen de aanvoerdersband.
Helmond Sport begon scherp aan de wedstrijd. Na amper twee minuten had Jordy Thomassen de 0-1 op z’n voet – na een fantastische bal van KV-Mechelen-huurling Houttequiet – maar deze kans was niet aan de spits besteed. Het zou niet de enige kans zijn die hij onbenut zou laten deze helft.

Gescoord werd er één keer: na een klutsbal kon Van Keilegom binnenwerken.
In de tweede helft werd een nieuw blik spelers opengetrokken, zo kregen onder andere nieuwelingen/testspelers Lion, Nostlinger en Breugelmans de kans om zich te laten zien.
De tweede helft was weinig enerverend. Jelle Goselink was na een knappe aanname nog dichtbij 0-2, maar zijn inzet werd gepakt door oud-hs goalie Tielemans.
Een kwartier voor tijd kwam Gemert langszij via een van de spaarzame momenten die Gemert had voor het doel van Mantel. Een goede aanval werd afgerond door Van den Broek.
Het bleek een voorbode van een leuke slotfase, waarin Helmond Sport via Nostlinger weer op voorsprong kwam. Eén minuut voor tijd bepaalde Ralf Kemper namens Gemert de eindstand op 2-2.