TERUGBLIK: Helmond Sport – KV Mechelen U21 (3-1)

De generale repetitie van Helmond Sport zit erop. In eigen huis werd de belofteploeg van KV Mechelen relatief eenvoudig opzij gezet.
Voor aanvang van de wedstrijd vond een korte spelerspresentatie plaats, inclusief transfernieuws. Zo werd bekend dat Mike Havekotte een contract voor twee seizoenen getekend heeft (met ’n optie op nog ’n seizoen) en daarnaast heeft Keyennu Lont zich ook contractueel aan Helmond Sport laten binden. De buitenspeler tekende een contract voor één seizoen, eveneens met een optie op nog ’n seizoen.
Helmond Sport – dat aantrad in wat waarschijnlijk veel weg heeft van de basisopstelling van volgende week – was bij vlagen slordig aan de bal.

Het speelveld werd door Mechelen goed klein gemaakt en daar had Helmond Sport het dus aardig lastig mee. Desondanks was er een kansenoverschot voor Helmond Sport. Gescoord werd er maar één keer: Gaetan Bosiers tikte binnen na een aanval over links.
Het benutten van de kansen ging Helmond Sport aan het begin van de tweede helft een stuk beter af, want de eerste de beste Helmondse aanval werd door Van Landschoot – na een assist van Van Keilegom – tegen de touwen geschoten.
Niet veel later deed Mechelen wat terug na een prachtige aanval kon de Belgische linksbuiten uiteindelijk zorgen voor de aansluitingstreffer.
Veel spektakel bracht de tweede helft niet met zich mee, maar toch wist Helmond Sport de score uit te breiden nadat Goselink bij de tweede paal binnen kon schieten.
Na de 3-1 begon het grote wisselen.
Vooral Keyennu Lont viel na dat wisselen op. De pijlsnelle aanvaller was een aantal keren zeer dreigend, maar ondanks dat werd er niet meer gescoord en dus gaat Helmond Sport met een goed gevoel naar Den Bosch volgende week.
Volgende week dus voor het echie, als we naar De Vliert afreizen.