TERUGBLIK: VVV-Venlo – Helmond Sport (1-1)

??????? ????? ?? ???? ?? ???????? ?????? ?????????? ???????? ???? ?? ????? ??? ?-? ?????? ?? ?????? ????? ?? ???????????? ???. ??? ??? ???? ?????? ?? ????? ??? ?? ??????????? ??? ??????? ???? ??? ???????? ????? ?? ?????.
Het resultaat van gisteren zal ongetwijfeld voor gemengde gevoelens gezorgd hebben. Enerzijds een uitslag om te koesteren, want in Venlo wordt nagenoeg altijd verloren. Anderzijds zal menigeen gaandeweg de tweede helft gedacht hebben dat er meer te halen was dan een punt, want zeker in de tweede helft dicteerde de bezoekers de wedstrijd.
Peeters had nog wel een puzzel te leggen voor deze pot, want Van Ooijen, Chacon en Lieftink waren allen afwezig. De coach koos voor Mistrafovic en Lion controlerend op het middenveld. De in de basis debuterende Zwitser maakte een solide indruk en was – net als collega controleur Lion – belangrijk in de opbouw door goed in de bal te komen. Daarnaast koos de Belg voor Arias in de spits en Van der Meer centraal achterin ten koste van Beugelsdijk.

Aanvallend voetballen vanuit een gesloten verdediging is het credo van de nieuwe trainer en dat laatste zag je in de eerste helft terug, want Helmond Sport gaf nauwelijks iets weg. Het aanvallende voetbal viel in het eerste bedrijf nog wat tegen, want het enige gevaar viel al na twee minuten te noteren. Een prachtige steekpass van Essanoussi stuurde Kaars weg, maar de topscorer had teveel tijd nodig voor zijn schot. VVV was in de eerste helft het meest dreigend maar kwam ook maar tot één schot op doel. Helaas voor Helmond Sport en dan vooral Mike Havekotte trof de enige poging tussen de palen wel gelijk doel. Vanaf een meter of 25 haalde Venema uit. Het was een ogenschijnlijk kansloze poging, maar als hij op doel gaat en de doelman er volledig langs duikt, valt hij er toch in. Een patser met hoofdletter P van de anders toch zo betrouwbare Havekotte.
In de tweede helft stond er een Helmond Sport binnen de lijnen dat wat recht wilde zetten. Met Lorentzen in plaats van Arias in de punt van de aanval lukte het Helmond Sport in ieder geval beter om de wil op te leggen aan de thuisploeg. Het was de Noor die halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker had moeten zorgen. Een prachtige pass van Maddy gaf hem een bal die voor het intikken was. Lorentzen raakte de bal helemaal verkeerd met z’n chocoladebeen en zo ging zijn poging naast en over.
Toch zou de terechte gelijkmaker vallen na een mooie aanval waar Van Hove en Lion een groot aandeel in hadden. De teruggetrokken voorzet van de linksback kwam via een Venlo’s been voor de voeten van Van Vlerken, die met een droge knal door een oerwoud van geel-zwarte sokken de bal in het net zag ploffen.
Helmond Sport voetbalde lekker door op zoek naar een voorsprong. Daartoe had Van Keilegom nog de beste kans, maar zijn inzet op de punt van het vijfmetergebied werd geblokt.
Het was diezelfde Van Keilegom die voor een penibel slotoffensief van Venlo zorgde. Een harde tackle van achteren – die je doorgaans toch niet van hem verwacht – leverde hem een rode prent op en dus moest Helmond Sport de laatste 10 minuten met ‘n mannetje minder door. De Limburgers zetten nog wel aan, maar het zou de 1-1 uitslag niet meer doen veranderen.