TERUGBLIK: PEC Zwolle – Helmond Sport (1-0)

??????? ????? ?? ?? ????-?????????? ???????? ??? ??? ?????????. ?? ?????? ?? ?????? ???? ??? ?-? ???????? ??? ???, ??? ?????? ??? ??????????????? ??? ??????? ??? ???? ?? ????? ??? ??? ??????.
Blijkbaar is het nodig om nog even twee rondjes te voetballen zo voor de kerst, om er vervolgens weer drie weken uit te liggen. Het is natuurlijk een enorm idiote gedachte om de competitie dan maar twee weken langer door te trekken in plaats van deze krankzinnige constructie.

Komt daar ook nog eens bij dat de Spurs op een maandagavond om 21.00 uur aan moeten treden tegen een ploeg aan de andere kant van het land. Dit alles met dank aan onze vrienden van ESPN, die het duel kosten wat kost uit zouden zenden, dus geen zondagmiddag, maar nachtwerk op de maandag voor de diehards die er bij waren gisteren.
Na een uitgebreide fouilleersessie, die ongeveer drie minuten per persoon bedroeg, dan eindelijk binnen in die vrieskist, alwaar de thuisploeg hun zogenaamde ‘memorialwedstrijd’ speelde. De door de jaren heen overleden PEC-supporters werden op een mooie wijze geëerd, met fakkels aan de zijlijn. Tot zover het mooie en ludieke, want na afloop van deze actie kwam een aantal puberale capuchonnetjes provocerend met een Bl*ckb*rn vlag voorbij het uitvak gelopen. Even vergeten dat de grote broer er een maandje geleden met 3-0 kinderlijk eenvoudig overheen was gewalst. Trots op deze actie als ze waren werd het ook nog gefilmd en verspreid op Facebook, waar het inmiddels alweer van verwijderd is. Zelden hebben we zoiets triests meegemaakt.
Goed, dan het voetbal. PEC Zwolle was kwalitatief gewoon beter dan Helmond Sport en dat is iets wat op voorhand in de lijn der verwachting lag. Hoewel Helmond Sport een aantal keren dreigend was, werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Dat was voor de thuisploeg wel anders, want ondanks dat zij verre van groots speelden, hadden ze aan mogelijkheden geen gebrek.
Door een goal van Van den Belt – die kinderlijk eenvoudig langs vier man kon slalommen – stond de rust- en eindstand op het bord.
Gescoord werd er (ogenschijnlijk) nog twee keer, maar de 2-0 van PEC werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel en daarnaast leek Helmond Sport in blessuretijd te scoren, maar volgens de scheidsrechter was de bal niet volledig over de doellijn.
Daardoor blijft de 1-0 staan en daarmee heeft Helmond Sport niets meer en niets minder dan een ingecalculeerde nederlaag geleden. Zonder de geblesseerde Kaars verliep het voorin allemaal erg moeizaam, dus hopelijk is hij er vrijdag weer bij.
Het is nog altijd de vraag wie de nieuwe trainer van Helmond Sport gaat worden. Volgens het ED lijkt Edwin de Graaf de beste papieren te hebben om het seizoen af te maken. Hij was gisteren in Zwolle in ieder geval aandachtig toeschouwer.
Wordt vervolgd!