TERUGBLIK: Helmond Sport – NAC (2-2)

???? ??????? ????? ?? ?? ?????? ?? ??????????? ???? ??? ????????????, ???? ?????? ?? ?? ???? ????? ??? ?? ?????? ?????. ????? ??? ??? ?????????? ??? ????? ????? ?? ????? ??? ??? ??????? ???????????? ?????? ?? ‘? ?-? ??????. ?? ????? ??? ?? ???????????????? ??? ???????? ???????, ?? ??? ??? ?? ?????????? – ??? ??? ?????? ???? – ??? ?????? ??????????? ??? ?? ???? ?? ???.
Het was een speciale avond op De Braak, waar Burnley FC-eigenaar Alan Pace en director of strategy Hamish Wilson aanwezig waren. Zij kregen vlak voor de aftrap een shirt overhandigd waar de 25-jarige vriendschap tussen Helmond en Burnley in terug kwam.
Zij – en ook alle andere aanwezigen in een degelijk gevuld stadion – zagen dat Peeters een aantal wijzigingen in zijn basiself had doorgevoerd. Lorentzen speelde ten koste van Arias en daarnaast keerde Van Ooijen terug in de basis in plaats van Mistrafovic. En opnieuw geen plek voor Beugelsdijk.

NAC, dat dinsdag nog in een bekerduel in 120 minuten afrekende met ons kleine broertje, oogde niet okselfris aan het begin van de wedstrijd. Toch kregen zij energie van de vroege openingstreffer. Jort van der Sande zette Van Vlerken makkelijk van zich af, combineerde met Velanas en kon zo op prachtige wijze de 0-1 binnen krullen.
Lang duurde de Bredase vreugde niet, want Helmond Sport maakte al snel gelijk. Na een fout in de opbouw vond Kaars met een teruggetrokken bal de inlopende Maddy, voor wie het simpel binnenwerken was.
In de tweede helft waren de kansen aan beide kanten eveneens spaarzaam, maar ondanks dat vielen er nog twee doelpunten. Na een hele goede actie en dito steekpassje van Lorentzen kon Kaars op de rand van de zestien de bal in de lange hoek binnen schuiven om Helmond Sport op voorsprong te zetten.
De meeste supporters stonden nog te juichen toen NAC alweer langszij kwam. Daar werd het behoorlijk mee geholpen door Helmond Sport: Van den Eynden stapte in maar had de bal niet, Van der Meer liet zich heel makkelijk omspelen door Velanas en het schot van laatstgenoemde leek houdbaar voor Havekotte.
Met 2-2 staat er een uitslag die an sich wel recht doet aan het spelbeeld, al was Helmond Sport wel beter aan de bal.
Het is nog vroeg natuurlijk, maar het lijkt erop dat Helmond Sport onder leiding van Peeters in ieder geval meer vooruit durft te voetballen en dat er een idee achter zit. Het is aan Helmond Sport om dat de komende weken uit te laten betalen in resultaten.