TERUGBLIK: De Graafschap – Helmond Sport (0-0)

Voor welke club je ook bent: wat een krankzinnig slot van het seizoen was dit. Helmond Sport verstoort het promotiefeestje van De Graafschap en doet daarmee Go Ahead Eagles een enorm plezier.
We hebben het natuurlijk allemaal meegekregen: wedstrijd gestaakt vanwege het weer, Go Ahead won van Excelsior en dus moest de Graafschap wel komen en dat deden ze ook. De Graafschap voetbalde eigenlijk vanaf minuut 1 alsof het minuut 88 was en ze tegen een achterstand aankeken.

Die achterstand had er in blessuretijd nog driemaal kunnen komen voor Helmond Sport, maar Rowen Koot was – ondanks ‘n aantal slippertjes – onpasseerbaar vandaag. Hij pakte z’n kans vandaag met beide handen aan.
Het seizoen is daarmee tot ‘n eind gekomen en wat ons betreft hebben we kunnen genieten van een uiterst geslaagd seizoen van ons clubke. Als je in de laatste drie seizoenen achtereenvolgens op de 20e, 20e en 19e plek eindigt en dan ineens meedoet om het linker rijtje, dan mag je met recht spreken van een geslaagd seizoen.
Het succes van Helmond Sport dit seizoen mag toch voor een groot gedeelte op het conto geschreven worden van onze trainer Wil Boessen. Natuurlijk wordt hij enorm geholpen door het feit dat we dit seizoen kwaliteitvoetballers rond hebben lopen zoals Boyd Reith, Lance Duijvestijn en Karim Loukili en dat we vaardige huurlingen van KV Mechelen hebben mogen ontvangen, maar Boessen slaagde erin om deze krappe selectie grotendeels fit te houden en vooral: fris en fruitig te laten voetballen.
Wie aan de hand van vorig seizoen had voorspeld dat Helmond Sport rond het linker rijtje zou eindigen en wie voorspeld had dat Helmond Sport het (de meeste) grote ploegen voetballend lastig kon maken, was vorig jaar ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch flikte deze selectie onder leiding van Wil Boessen het. Goed, de resultaten waren tegen de grote ploegen zeker niet altijd om over naar huis te schrijven, maar Helmond Sport durfde in ieder geval weer en dat is ten opzichte van voorgaande jaren al flinke winst.
Natuurlijk verdient niet alleen Boessen de complimenten, ook Louis Coolen en Eric Clijnk, die met het meest krappe spelersbudget uit het Nederlands betaalde voetbal deze waardige selectie op de been hebben kunnen zetten, mogen in dit succesverhaal zeker niet onbenoemd blijven. Dat geldt natuurlijk ook voor Wil’s assistenten Frank van Kempen en Maurice Verberne, ook zij hebben hun steentje bijgedragen aan het succes van dit seizoen.
Vandaag kreeg Boessen de waardering die hij verdient, hij kreeg namelijk een bronzen schild als prijs voor de beste trainer van de vierde periode. Geheel terecht natuurlijk en ook We Are Helmond spreekt via deze weg de waardering uit voor onze trainer.
WILLY BOESSEN RED-BLACK ARMY