TERUGBLIK: TOP Oss – Helmond Sport (1-2)

80 minuten lang helemaal niets aan de hand, heer en meester.. Totdat Dzepar z’n tweede geel pakte en Oss één minuut later de Anschlusstor maakte.
Maar met kunst en vliegwerk, vrouwen en kinderen eerst voetbal wordt de eerste wedstrijd van dit seizoen omgezet in winst!

Het was al bekend dat Joppen onvoldoende fit was om in de basis te starten. Boessen koos uiteindelijk voor Van Hoorenbeeck in het centrum ten koste van De Bie.
Verder waren het vooral de verwachte namen die ook in de basis stonden.

Helmond Sport begon enorm gretig aan de wedstrijd. Na amper twee minuten werd Loukili gevloerd. De daarop volgende vrije trap werd apathisch uitverdedigd door top Oss. De bal viel op de rand van de zestien voor de linker van Jeff Stans, die met een droge knal in de verre hoek de openingsgoal kon scoren.

Helmond Sport controleerde de wedstrijd volledig en Oss leek op de slachtbank te liggen. Een fout in de opbouw van Dzepar leverde echter een grote kans op voor Oss. Van der Heijden kon er vandoor met de bal, maar gelukkig kon Van Hoorenbeeck ternauwernood voorkomen dat Cas Peters af kon ronden.

Niet veel later was diezelfde Dzepar bijna verantwoordelijk voor de 0-2, maar zijn inzet uit een corner ging net naast.
De grootste kans viel halverwege de eerste helft: uit een corner van Oss kon Helmond Sport met vier man op doel van Oss af, met slechts drie verdedigers van Oss terug. Loukili had echter geen oog voor zijn meegelopen teamgenoot en werd op het laatste moment van de bal gezet. Veel zou er niet meer gebeuren en dus gingen we met 0-1 de rust in.

De tweede helft kwam Helmond Sport fantastisch uit de kleedkamer. In tien minuten tijd creëerde Helmond drie goede kansen: een combinatie tussen Thomassen en Duijvestijn leverde een schotkans op, op de rand van de zestien. Niet veel later was het Vereijken met een afstandsknal die doelman Geens testte. De derde kans betekende wel de meer dan terechte verdubbeling van de marge: een schot randje zestien werd door de keeper gepakt, maar kon in de rebound door Van Keilegom binnen geprikt worden.

Via een counter leek Thomassen nog dichtbij de 0-3, maar zijn inzet werd geblokt. De wedstrijd kabbelde nadien voort, dat het eenvoudige probleemloze overwinning leek te worden, tot de 81e minuut.

Een onhandige overtreding van Dzepar werd terecht met een gele kaart bestraft en daar had Dzepar er al eentje van.
Amper twee minuten later kon Van der Heijden uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnenkoppen.

Wat volgde waren een tiental loodzware en bloedstollende minuten. Daarin was het Oss dat vooral met pompen-of-verzuipen-voetbal wat te creëeren, maar tot echte kansen kwam Oss niet echt.
In de derde minuut van de blessuretijd pakte Lion Kaak van Oss zijn tweede geel, maar rood zou hij nooit krijgen. Ronduit bizar zullen we maar zeggen.

Maar goed, wat staat is drie punten en de eerste overwinning bij de seizoensopening sinds 2015.
Prima spel 80 minuten lang, niets aan de hand en mede dankzij een bijzonder sterk optreden van zowel Jeff Stans als Alec van Hoorenbeeck de drie punten meer dan terecht over de streep getrokken.