TERUGBLIK: Helmond Sport – NAC (0-2)

NAC de hele tweede helft teruguit dringen. Eén jaar geleden zouden we zeggen: onmogelijk.
Vandaag was het toch weldegelijk realiteit. Ondanks dat kon NAC zich vandaag onderscheiden in rendement. Uit de weinige kansen die gecreëerd werden, wisten zij wél twee keer te scoren en zo ging de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen jammerlijk en onnodig verloren.

Wil Boessen had ten opzichte van vorige week zaterdag tegen Top Oss één keuze te maken. Dzepar was door zijn twee gele prenten geschorst. Boessen had de dag daarvoor aangegeven dat hij kon kiezen uit De Bie, Joppen en zelfs Bosiers. Hij koos uiteindelijk voor Joppen. Voor de rest speelden dezelfde tien namen.

Helmond Sport begon net als in Oss erg gretig aan de wedstrijd. De eerste twee kansen waren dan ook voor de gastheren: een aanval die van achteruit begon eindigde via veel stations bij Loukili op de rand van de zestien. Zijn poging miste echter kracht om het Nick Olij echt lastig te maken.
Niet veel later was Jordy Thomassen naar de eerste paal gekropen, maar hij kon de voorzet vanaf links niet binnenwerken.

Halverwege de eerste helft kroop NAC wat meer uit de schulp.
Dat leverde een kans op voor Stokkers na een voorzet van El Allouchi, maar de Bredase spits schoot over.

Het was diezelfde Stokkers die even later de bal tegen de tegen de hand van de ongelukkig spelende Guus Joppen aan frommelde en zo een penalty versierde. Dat buitenkansje werd door Husein Dogan benut en zo stond NAC ineens op voorsprong bij rust.

De tweede helft toonde Helmond Sport vanaf seconde één de intentie: gelijkmaken. Helmond Sport had veelal de bal op de speelhelft van NAC. Echt grote kansen leverde dat echter niet op. Van Keilegom was na een prachtige aanval via Stans en Loukili nog dichtbij, maar zijn inzet kon nog net op tijd geblockt worden.

NAC kon daar eigenlijk maar bijzonder weinig tegenover zetten. Verder dan afstandschoten van El Allouchi en Haye kwamen ze niet.

Een heus slotoffensief van Helmondse zijde leverde wel wat röring op, maar ook een goed invallende Bosiers kon niet zorgen dat er nog echte kansen gecreëerd werden. Toen Helmond Sport in blessuretijd echt va banque ging spelen, kon NAC profiteren van de ruimte. Een enorm gat in het centrum zorgde ervoor dat Van Hooijdonk aangespeeld kon worden. Zijn schot werd nog van richting veranderd en plofte zo de korte hoek in.
Jammer, onnodig, maar hiermee kan je echt vooruit!

De terugblik van We Are Helmond zou de terugblik van We Are Helmond niet zijn als we ook de randzaken bespreken.
Zo waren bij deze wedstrijd enkele ‘1,5 meter coaches’ aanwezig om ervoor te zorgen dat er voldoende afstand gerealiseerd werd.
Het zou de autoriteit van deze zogenaamde coaches uiterst goed doen als ze zelf het goede voorbeeld geven en niet à la Ferdinand Grapperhaus op elkaars lip lopen en al helemaal niet supporters aan proberen te vliegen.

Afijn, genoeg gezegd.
Volgende week een beduidend mindere tegen en wel eentje waarvan we absoluut moeten en kunnen winnen!