TERUGBLIK: TOP Oss – Helmond Sport (0-0)

De ene 0-0 is de andere niet. Waar er thuis tegen ADO nog voldoende te genieten viel, waren de euforische momenten in het 0-0 gelijkspel tegen Top Oss spaarzaam.
Met een punt mag Helmond nog het meest content zijn, want de kansen – voor zover aanwezig – waren voor Oss.
Boessen had een wederom flink gewijzigde basiself het veld in gestuurd: Bukusu maakte zijn basisdebuut ten koste van Fosu-Mensah. Daarnaast keerden Lion en Goselink terug in de basis ten koste van Van Hove en Breugelmans.

Tsja… Wat moeten we van de eerste helft zeggen. Laten we zeggen dat het gedurende de eerste helft zichtbaar werd dat dit geen strijd was tussen twee topploegen in deze competitie. Er zullen weinig neutrale toeschouwers op ESPN geweest zijn die de 45e minuut gehaald hebben. Dat geldt overigens ook voor de aanwezige supporters in het uitvak. De broodjes bij het cateringpunt waren beter dan het vertoonde spel en dus gingen we met de brilstand rusten.
In de tweede helft zagen we eigenlijk hetzelfde als in het eerste bedrijf: twee struggelende teams die vanalles probeerden, maar simpelweg de kwaliteit en/of het vertrouwen niet hadden om dat om te zetten in goed voetbal of doelpunten. Zoals gezegd met een troosteloze 0-0 als resultaat.
Voorlopig de laatste keer dat we ons Helmond Sport live in actie gezien hebben. Het is nog even de vraag of er volgende week wel gevoetbald wordt, want de mogelijkheid om drie speelronden te verplaatsen wordt onderzocht, zodat we toch bij alles aanwezig kunnen zijn.
Wordt vervolgd.