TERUGBLIK: Helmond Sport – Roda JC (0-3)

Een sterk gehavend Helmond Sport speelde vanavond een kansloze pot thuis tegen Roda, dat uiteindelijk kinderlijk eenvoudig met 0-3 won hier. Helmond kon niets bijzetten en werd op alle fronten afgetroefd vanavond. De dalen worden dieper en de pieken zeldzamer.
Zoals gezegd had Boessen noodgedwongen een aantal wijzigingen doorgevoerd. Ten opzichte van maandag was er een plek in de basis voor Fosu-Mensah, Breugelmans en Van Hove, die speelden voor De Bie, Dolet en Lion.

Dat Helmond Sport de nodige mankracht miste, was eigenlijk vanaf minuut 1 zichtbaar: van automatismen waren geen enkele sprake en ook achterin was het krakkemikkig. Roda slaagde er vaak met een splijtende pass in de hele Helmondse defensie open te reten.
Dat was vooral bij de 0-2 zichtbaar: een diepe steekpass op Vente en de hele defensie had het nakijken. Vente legde breed op Emmers en die had geen enkele moeite om de 0-2 binnen te prikken.
Even daarvoor had diezelfde Vente er met een doorgekopte bal al voor gezorgd dat aanvoerder Jensen een corner van dichtbij binnen kon frommelen en dus keek Helmond Sport al na ’n half uur tegen een ogenschijnlijk onmogelijk te overbruggen achterstand aan, die tevens de ruststand zou zijn.
Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld: Helmond aan de bal onmachtig en Roda met de kansen, veelal uit de omschakeling.
Scoren zouden de Limburgers nog één keer: Limbombe schoof de bal onder Havekotte door.
Met 0-3 was Roda nog behoorlijk lief voor Helmond Sport.