TERUGBLIK: Telstar – Helmond Sport (2-0)

Helmond Sport keert zonder (doel)punten weer terug naar Helmond. Op bezoek bij Telstar werd een degelijke eerste helft en een ronduit belabberde tweede helft afgewerkt en uiteindelijk terecht verloren.
Wil Boessen – gelukkig weer terug – koos in Velsen voor dezelfde elf namen die maandag nog nipt verloren van de Graafschap. Tegenstander Telstar moest noodgedwongen wel een aantal wijzigingen doorvoeren in de basis. Zo waren aanvoerder Korpershoek en topscorer Bronckhorst sowieso al niet van de partij, maar daar kwamen later Van Doorm en Regeling bij. Zo ontbraken omdat de Corona-uitslagen van die twee niet tijdig binnen waren.
De eerste twintig minuten van de eerste helft hadden veel weg van een schaakspel: de verschillende pionnetjes bewogen wel over het veld, maar iets interessants gebeurde niet echt. De wedstrijd kwam tot leven toen Cagro met een volley op de rand van de zestien de binnenkant van de paal had geraakt. Het was voor Helmond Sport een wake-up call, want na dat ene momentje was het Helmond Sport dat de klok sloeg. Een vrije trap van Loukili viel voor de voeten van Duijvestijn, maar de snel uitgekomen Telstar-goalie Schendelaar was er als de kippen bij om de 0-1 te voorkomen.
Dean van der Sluijs zou ook nog een goede kans op de openingstreffer krijgen na een geweldige opening van Boyd Reith. Het schot van de back miste echter kracht en precisie.
De grootste kans van de eerste helft was voor Van Hoorenbeeck, maar de goed ingekopte bal van de Belg werd ternauwernood van de lijn gehaald door Glynor Plet.
Zoals wel vaker dit seizoen was de ruststand dus 0-0.
De tweede helft begon slecht voor Helmond Sport. De net ingevallen Soto had een volley in huis die was weg had van die van Van Basten. Daarmee incasseerde Helmond Sport dus niet alleen de 1-0, maar waarschijnlijk ook het doelpunt van de week.
Nauwelijks een kwartier later had diezelfde Soto een verdubbeling van de marge bewerkstelligd. Een soort mislukt schot van Pattynama kon door Soto van dichtbij binnen geknikt worden. Opvallend was de rol van Van der Sluijs bij die goal. De back maakte namelijk geen enkele aanstalte om de voorzet eruit te halen.
Na die 2-0 van Telstar was het zo dat Helmond Sport het simpelweg niet meer kon en dat Telstar het wel geloofde. Wat dus blijft staan is een aardige eerste helft waarin de kansen vooral vielen uit dode spelmomenten en een tweede helft die eigenlijk helemaal nergens over ging. Wat het extra vervelend maakt is dat Telstar dus met uitstek zo’n ploeg is waar Helmond Sport de punten gewoon tegen moet halen.
Volgende week treft Helmond Sport met MVV wederom zo’n tegenstander en dan zal het echt uit een ander vaatje moeten.