TERUGBLIK: Helmond Sport – De Graafschap (1-2)

Zucht, zucht en nog eens zucht. Ook vanavond heeft Helmond Sport zichzelf niet beloond voor een oerdegelijke wedstrijd tegen een grote tegenstander. Ondanks dat er veel kansen te noteren vielen aan beide kanten, was het toch de Graafschap dat aan het langste eind trok door middel van een ongelofelijke schijtgoal.
Net als de vorige thuiswedstrijd tegen Cambuur ontbrak hoofdtrainer Wil Boessen op de bank bij Helmond Sport vandaag. De hoofdtrainer werd opnieuw positief getest op het Corona-virus en moest dus – ondanks dat hij klachtenvrij is – vanaf de buis volgen hoe zijn ploeg het er van af zou brengen.
Boessens stand-in Van Kempen had net als vorige week maandag een plek voor Sander Vereijken op het middenveld, ondanks dat Gaétan Bosiers weer fit was.
Bosiers laat aan de bal vaak fantastische dingen zien, maar zonder bal speel je eigenlijk met een middenvelder minder en om die reden kreeg Vereijken dus de voorkeur.

In tegenstelling tot anders begon Helmond Sport vandaag niet fel en gretig aan de wedstrijd.
De bal rolde nog niet in Helmond of de Superboeren waren via Van Huizen op 0-1 gekomen: een voorzet vanaf rechts werd door Opoku teruggekopt en door de volledig vrijstaande centrumverdediger met een uitschuifbeen ingetikt.
Na die 0-1 kroop Helmond iets meer uit de schulp en kreeg het via Duijvestijn een aardige mogelijkheid. Na een kwartier was het diezelfde Duijvestijn die aan de basis stond van de prachtige gelijkmaker. Hij combineerde achtereenvolgens met Van Keilegom en Vereijken en rondde daarna met een tegendraadse schuiver in de lange hoek af.
Na de 1-1 bleef Helmond Sport dreigend aan de bal, maar desondanks waren de kansen voor de Graafschap. Van Mieghem legde terug op Seuntjens, maar de ervaren spits produceerde slechts een rollertje.
Niet veel later had Hamdaoui een schitterend balletje in huis op Elmo Lieftink, maar de veelscorende middenvelder poeierde de bal hard naast.
De allergrootste kans was na een half uur voor Duijevestijn. Een prachtige pass van Arno Van Keilegom zette Duijvestijn voor de keeper, maar de snel uitgekomen De Boer kon de tweede goal van Duijvestijn voorkomen. Dit zou het laatste wapenfeit voor rust zijn aan Helmondse zijde. De Graafschap had wel nog een aantal kansjes, maar mede door slordig afronden konden zij ook niet meer echt voor serieuze dreiging zorgen en dus gingen beide teams met 1-1 aan de thee.
Net als in de eerste helft golfde het spel op en neer in de tweede helft. Na een paar minuten was Duijvestijn dichtbij de 2-1 met een schot op de rand van de zestien, dat helaas naast ging en aan de andere kant was Lelieveld dichtbij de 1-2, maar het uitschuifbeen van Van Gassel voorkwam een tweede Doetinchemse treffer.
Even later was het hetzelfde been van diezelfde Van Gassel die een treffer van Hamdaoui in de weg stond.
Hoe kan het ook anders: de volgende kans was weer voor Helmond Sport. Een voorzet van Thomassen werd door Van Keilegom uit de draai op de paal geschoten. Nog geen minuut later was het diezelfde Van Keilegom die een doorgekopte bal van opnieuw Thomassen net naast volleerde. Dat Helmond niet de enige ploeg is die het aluminium kon raken, bewees Van Huizen, die een vrije trap tegen de paal kopte.
In het laatste kwartier waren de krachten bij Helmond Sport wel een beetje weg en was het dus vooral hopen dat de bal niet meer goed zou vallen voor De Graafschap.
Helaas viel die bal wel nog één keer goed voor de Graafschap.
Een kansloze poging van afstand van Hamdaoui werd geblockt en viel met het nodige fortuin goed voor Opoku, die iets eerder bij de bal was dan Van Gassel.
Een goal die je normaalgesproken alleen tegen krijgt in het spelletje FIFA, maar helaas voor Helmond Sport kregen zij ‘m in ‘t echhie tegen.
Helaas stoot Helmond Sport zich dus ook vandaag aan de zelfde steen als al eerder in thuiswedstrijden: het speelt een oerdegelijke wedstrijd, maar kan zichzelf maar niet belonen voor dat goede spel.
Aanstaande vrijdag staat er weer een uitwedstrijd op de rol. Dan eentje tegen een tegenstander van een ander kaliber, namelijk Telstar.