TERUGBLIK: Roda JC – Helmond Sport (4-1)

??????? ??? ?? ??? ???? ??, ?? ??? ??????????? ???????? ??? ?? ??????????? ?????????? ????????? ?????? ???????? ??? ?????????. ?? ???, ???? ??? ??? ????. ??????? ????? ????? – ?????? ?? ?? ?????? ????? – ?????? ?? ???? ???? ???????? ???????? ?? ???? ??, ??? ???????????? ??? (????????????) ?-? ??????????? ???? ???????.

Het had zo mooi kunnen zijn: een zonovergoten stadion met ‘n kleine 200 man in het uitvakkie voor een affiche dat je gerust een clash mag noemen tussen twee teams die een belabberd seizoen goed te maken hebben. Dat de competitie weer begonnen is, was in ieder geval vergeten door de afdeling catering in Kerkrade, want ondanks het toch al dorstige weer van gisterenavond, trof de inmiddels bijna uitgedroogde Helmondse achterban een dicht cateringpunt. Uiteindelijk was dit euvel halverwege de eerste helft opgelost, waardoor we in ieder geval een biertje ter hand hadden terwijl we lijdzaam aan het toekijken waren hoe onze club kopje onder ging.

In tegenstelling tot de wedstrijdorganisatie, had het eerste elftal van de Kerkraadse voetbalclub de zaken wél volledig op orde, want na amper vijf minuten spelen wist Ould-Chikh met een handige beweging en een knoepert van een zondagsschot de 1-0 te scoren. Een openingstreffer die niet per definitie aan iemand te wijten viel, maar hoe anders was dat bij de 2-0 halverwege het eerste bedrijf. Half, of beter gezegd: niet ingrijpen, van de Helmondse defensie zorgde ervoor dat de ‘Koempels’ al snel een marge van twee hadden.

Reddingen van de Limburgse doelman op inzetten van Van Keilegom en Lorentzen, voorkwamen de aansluitingstreffer voor rust.

Die anschlusstor zou uiteindelijk aan het begin van de tweede helft wel vallen. Een steekpass om je vingers bij af te likken van de ingevallen Botos werd door – wie anders dan – Martijn Kaars vakkundig afgerond. Het was de inleiding voor een periode waarin Helmond Sport heer en meester was. Het leek een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen, met kansen voor Kaars (2x) en Van Keilegom. Scoren zouden de Helmonders echter niet meer. Dat deed de thuisploeg nog wel tweemaal, ook al omdat de Helmondse storm aan het einde van de tweede helft wat was gaan liggen. Uiteindelijk staat er dus een keiharde 4-1 einduitslag op het bord. Over de hele wedstrijd gezien een meer dan terechte nederlaag, maar wel een met een geflatteerd karakter.

Voor even keerde het chagrijn van het begin van de vorige voetbaljaargang terug. Toch gloort er hoop aan de horizon, want met het inbrengen van Giannis-Fivos Botos en Mohammed Amin Doudah kreeg de ploeg van Peeters meer kleur op de wangen in aanvallend opzicht. Als zij straks klaar zijn voor de basis en als Kreekels, Krätschmer en Schmidt straks helemaal fit zijn, dan kan het niet anders dan dat wij een heel ander Helmond Sport te zien krijgen.