TERUGBLIK: Helmond Sport – PEC Zwolle (2-3)

Dat was ‘m dan voor het seizoen ‘22/’23. Hoewel de schade halverwege de competitie al niet meer te repareren was, kan Helmond Sport toch nog met ‘n licht opgeheven hoofd terugkijken op het einde van het seizoen. Het spel is nog niet altijd goed en wanneer dat wel het geval is, vergeet Helmond Sport zich wel eens te belonen. Dat laatste was ook gisteren het verhaal van de wedstrijd. Iets meer scherpte in de afronding en Helmond Sport wint zowaar van het reeds gepromoveerde PEC Zwolle. Helaas is het laatstgenoemde die diep in blessuretijd de 2-3 tegen de touwen schiet, waardoor een verdiend punt (en misschien wel meer) verloren gaat.
Het was genieten op De Braak gisteren. Prachtig voetbalweer, goed gevulde tribunes met een daarbij horende lekkere sfeer en twee ploegen die wilden winnen. Helmond Sport weert zich uiterst kranig, want een vroege 0-1 wordt nog voor rust omgezet in een 2-1 voorsprong. Bij beide treffers is Kaars (wie anders) de afmaker, maar ook de rush van Lion voorafgaand aan de tweede goal mogen we zeker niet onbenoemd laten.

In de tweede helft vloeide de krachten van Helmond Sport weg en werd Zwolle sterker. Maar toch kakte ook de bezoekers wat in na de vroege gelijkmaker in het tweede bedrijf. Toch was het Arias die tot tweemaal toe de voorsprong op zijn schoen had. Echter rondde de ingevallen spits af als een natte tosti, waardoor een (nieuwe) voorsprong uit bleef.
Wat niet uit bleef is een onverdiende late nederlaag. Scheidsrechter Van der Graaf gebruikte nagenoeg de hele wedstrijd zijn fluit amper, zelfs in situaties waarin de gemiddelde judoscheidsrechter voor ‘n ippon zou vlaggen, liet deze zak hooi doorspelen. Een vermeende overtreding van Lieftink werd echter wel bestraft. De daaropvolgende vrije trap wordt voor de pot gegooid – waar zo’n twee Helmonders naar de grond getrokken werden – en valt via de kluts binnen.
Zuur, onnodig en bovendien onverdiend. Toch kan dit Helmond Sport – en dan met name Bob Peeters – trots zijn op de ‘wederopstanding’ de laatste maanden. Als hij deze manier van voetbal volgend seizoen door kan zetten met wat gerichte versterkingen erbij, dan kan het aankomend seizoen wel eens leuk gaan worden.
Dat is echter voor later zorg. Nu rest ons een zomerreces tot augustus, maar niet voordat we vanavond het seizoen in stijl afgesloten hebben met een knaller van een feest.