TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Den Bosch (1-0)

?? ??????, ?? ??? ???? ?????? ?????? ?????? ??? ???? ?????? ?? ?? ???? ?

??????? ????? ???? ?? ??? ????? ??? ??????????? ????????? ??? ?-? ??? ?? ??? ???????

Peeters had zijn basiself voor het treffen met de Brabantse hoofdstedelingen op twee posities gewijzigd. Botos en Doudah werden beloond voor hun sterke invalbeurt in Kerkrade, ten faveure van Michael Chacon en Hakon Lorentzen.

Dat betekent dus dat de defensie – zeker niet de meest stabiele linie van Helmond Sport vorige week – ongewijzigd bleef. Dat betekent dus wederom een basisplaats voor Arno van Keilegom, die daarmee zijn 100e officiële duel speelde voor Onze Club. Dan mag je jezelf ondanks je Belgische roots gerust een Helmonder noemen!

In de openingsfase van het duel van gisteren oogde het achterin nogal krakkemikkig. FC Den Bosch, dat door de winst in de derby vorige week toch met het nodige vertrouwen zal zijn afgereisd naar Helmond, begon sterk en kwam met name over rechts (waar Van Vlerken het zwaar had) een aantal keer gevaarlijk voor de dag. Echte kansen werden echter niet gecreëerd. Dat was voor de thuisploeg niet anders. Het was dan ook uit het niets toen Botos een pass van de jarige Amuzu wist te promoveren tot doelpunt.

In de tweede helft was het aantal kansen – met name voor Helmond Sport – groter. Vooral de ingevallen Mallahi was erg dreigend, ondanks dat hij zijn actie af en toe te lang doorvoerde. Kaars, Mallahi en Lorentzen hadden allen de mogelijkheid om de wedstrijd al eerder op slot te gooien. Dat gebeurde niet. Het slotoffensief (of in ieder geval de poging daartoe) van FC Den Bosch leverde ook niets meer op en dus houdt Helmond Sport verdiend drie punten over aan dit treffen.