TERUGBLIK: Helmond Sport – De Graafschap (0-2)

??? ??? ??? ????? ??? ?? ?????? ???????????? ????????, ??????? ??? ??????? ????? ???? ??? ?????? ???? ?? ????????????????? ???? ?? ?? ?????. ?? ????-??????? ????? ??? ???? ????? ??? ?? ????????? ???? ???? ?? ?????, ???????? ?? ????????? ?? ?? ‘? ????? ???????? ?? ??? ????????? ?????.
Het was even puzzelen voor Bakens, die naast een toch al rijkelijk gevulde ziekenboeg nu ook nog te maken had met drie geschorste spelers. Beugelsdijk, Chacon en Van Vlerken belandden vorige week allen voor de vijfde keer dit seizoen in het boekje van de scheidsrechter, wat betekent dat zij één wedstrijd moeten brommen. Terzi, Lion en Van der Meer waren de logische vervangers.
Zoals gezegd doet een dramatische start Helmond Sport de das om. Al na vijf minuten liet Van der Meer Neghli uit z’n rug lopen, waardoor laatstgenoemde kon profiteren van een twijfelende Havekotte, die hij simpel verschalkte. Een kinderlijke fout van Van der Meer, die na de wedstrijd tegen Go Ahead nog in het ED liet optekenen dat hij had laten zien dat hij in de basis hoort. Met z’n optreden van gisteren liet hij in ieder geval zien meer dan terecht naar de bank verbannen te zijn, want hij speelde echt een godsgruwelijk slechte wedstrijd. Na dik tien minuten was het andermaal vissen voor Havekotte, toen Kaandorp tussen twee verdedigers in de bal ontving en kon afronden. Ook hier zag de goalie er niet lekker uit.

Het eerste moment van enige opwinding aan Helmondse zijde, viel te noteren in de rust, toen Senna Willems daar het publiek vermaakte met haar zangkunsten, want het was verre van goed wat Helmond Sport liet zien. In de tweede helft werd Helmond wel wat beter, creëerde het via Lorentzen en Arias nog twee hele goede kansen, maar uiteindelijk blijft de 0-2 als eindstand staan in een teleurstellende wedstrijd.
Wat minder teleurstellend was, was het prachtige eerbetoon aan Pino (??). Een schitterend spandoek met zijn portret, rode rook vanaf de tribunes, vuurwerk van achter de tribune en een klaterend applaus van het hele stadion. Kippenvelmomentje!
Goed, we gaan nu even een maandje kijken naar een stel nationale ploegen die in gekoelde stadions, waar het bloed nog aan kleeft, gaan spelen en dan zijn we weer terug met de volgende wedstrijd. Helmond Sport moet dan in ieder geval een trainer met de juiste papieren voor de groepen hebben staan. Dit kunnen ze intern oplossen met Ruud Kaiser, waardoor Bakens (waarschijnlijk) voor de groep blijft slaan, maar het zou zomaar eens kunnen dat er een trainer van buitenaf wordt aangetrokken. Zo waren Ruud Brood, Jurgen Streppel en Klaas Wels gisteren aandachtig toeschouwer.
Wordt ongetwijfeld vervolgd de aankomende dagen.