TERUGBLIK: NAC – Helmond Sport (1-1)

Helmond Sport won nog nooit in Breda, maar was daar gisteren heel dichtbij. Wat als die vrije trap van Joeri Schroijen vijf centimeter lager terechtkomt en via de onderkant van de lat binnen was gegaan? Het mocht helaas niet zo zijn, maar desondanks doet Helmond Sport prima zaken door met 1-1 gelijk te spelen tegen NAC. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat één puntje het maximaal haalbare was.

Het ging de ploeg van Bob Peeters zeker niet voor de wind in een tot de nok toe gevuld Rat Verlegh Stadion. NAC, dat met een vijfkoppige defensie speelde, wist de Helmondse opbouw dusdanig te smoren, dat van achteruit voetballen eigenlijk onmogelijk was. Helmond Sport hielp NAC in de eerste helft een aantal keren aardig in het zadel, door in de opbouw slordig te zijn. Het was aan Wouter van der Steen en niet scherp afronden te danken dat de rust met 0-0 gehaald werd.

Na de rust had Helmond Sport wat meer controle over de wedstrijd en wist dat meteen om te zetten in een doelpunt. In een razendsnelle counter wist Botos Kaars alleen op NAC-doelman Troost af te sturen en voor dé man in vorm is scoren een koud kunstje geworden.

Die 0-1 voorsprong gaf de ploeg van Peeters vleugels. Een paar minuten na de openingstreffer had Joeri Schroijen de 0-2 op z’n schoen, maar zijn vrije trap op de rand van het zestienmetergebied spatte uiteen op de lat.

Daar waar Helmond Sport de vrije trap net niet scoorde, was het NAC dat wel doel wist te treffen uit een dood spelmoment. Janosek had een prachtige trap in huis waarop een foutloos keepende Van der Steen het antwoord schuldig moest blijven.

Na de gelijkmaker vloeide krachten langzaamaan weg bij onze spurs. NAC zou nog één grote kans krijgen, maar tot opluchting van alles en iedereen met een rood-zwart hart verdween de kopbal van Tom Boere in de allerlaatste seconde rakelings langs de paal.

Al met al mag je blij zijn met een punt op bezoek in Breda, te meer omdat de (ogenschijnlijke) vermoeidheid ten gevolge van het drukke speelschema parten begon te spelen. Helmond Sport blijft met een ongeslagen reeks van vijf duels keurig hangen rond de plekken die recht geven op de play-offs.

De pijlen richten zich nu op Spakenburg, dat aanstaande dinsdag de tegenstander is in het KNVB-bekertoernooi.