TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Dordrecht (1-1)

De zegereeks van drie duels is ten einde, want Helmond Sport komt in een uiterst vermakelijke pot niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht, dat door deze puntendeling liefst negen (!) wedstrijden op rij ongeslagen is.

Het was een onwennige gewaarwording gisterenavond. Als je het affiche Helmond Sport – FC Dordrecht voorbij ziet komen, dan denk je op basis van de afgelopen seizoenen al snel aan twee ploegen in de staart van de competitie, die met vrouwen-en-kinderen-eerst-voetbal op jacht gaan naar een driepunter. De kaarten zijn dit seizoen echter anders geschud, want zowel FC Dordrecht als Helmond Sport zijn op dit moment een van de beter voetballende ploegen van de KKD.

Dat ze bij Dordrecht het hotseknotsebegiona-voetbal hebben ingeruild voor verzorgd en (zeer) aanvallend voetbal, ondervond Helmond Sport de eerste twintig minuten aan den lijve. FC Dordrecht had de druk er vol op, waardoor de ploeg van Bob Peeters er eigenlijk niet aan te pas kwam. Gaandeweg de eerste helft rechtte Helmond Sport meer en meer de rug en werd het via Kaars en Amuzu zelfs gevaarlijk, maar Dordrecht-doelman Plogmann was steeds op zijn post. Dat gold voor zijn collega-keeper Van der Steen evenzo. Hij voorkwam op slag van rust de bijna zeker lijkende 0-1, nadat Kriwak doorbrak na een zeldzame fout van Van den Eynden.

Het werd echter nog mooier voor Helmond Sport, want op slag van rust vond Krätschmer Mallahi, die na een aantal keer kappen en draaien het doel met succes onder vuur nam. Zijn geplaatst schot met links werd nog lichtjes getoucheerd, maar viel desondanks binnen. Het was voor Mallahi – die in de voorgaande twee duels nog de lat raakte – de eerste treffer in Helmondse dienst.

Lang zou Helmond Sport echter niet van de voorsprong genieten (als je de rust niet meetelt), want in de tweede minuut na rust kwamen ‘de Schapenkoppen’ weer langzij, via een kopbal van rechtsback Ilias Bronkhorst.

Na deze gelijkmaker schommelde de wedstrijd alle kanten op, maar gescoord werd er niet meer.

Een puntendeling is al met al een terechte uitslag, ondanks dat Helmond Sport na de 1-1 de beste kansen had op meer. Je kan simpelweg niet alles winnen en FC Dordrecht is – en dat is raar om te zeggen – de best voetballende ploeg die je tot nu toe tegen gehad hebt.