TERUGBLIK: Helmond Sport – Telstar (1-0)

Weten jullie wanneer het sportief mooie tijden zijn voor Helmond Sport? Als we na een gewonnen wedstrijd klagen over het feit dat het (vooral in de tweede helft) van een zeer bedenkelijk niveau was. Helmond Sport verslaat Telstar met 1-0 door een doelpunt van wie anders dan Martijn Kaars, maar heeft vervolgens een aantal fantastische reddingen van Van der Steen nodig om de drie punten over de streep te trekken.

In de eerste helft leek Helmond Sport de schroom van de toch wat teleurstellende bekernederlaag van zich af te willen gooien, want de eerste helft hadden ‘de Spurs’ de controle over de wedstrijd. Ondanks dat, was het verre van een kansenfestival, want zo’n beetje de enige kans aan Helmondse zijde leverde een doelpunt op. Kaarsie kapte z’n man uit en schoof de bal buiten het bereik van de keeper de lange hoek in.

In de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker van Telstar, maar Van der Steen was simpelweg niet te verslaan. Ook niet toen ‘supersub’ Van den Heerik een zeker lijkende treffer op z’n hoofd had, had onze aanvoerder een wereldredding in huis. In het laatste kwart van het duel hielpen Martijn Kaars en Enrik Ostrc de Witte Leeuwen nog door slordig te zijn in de opbouw, maar telkens was Woody op z’n post.

Als we zelfs slechte wedstrijden gaan winnen en de achterban daarover gaat zeiken, dan weet je dat je als club serieuze stappen omhoog aan het maken bent. En inderdaad: punten bijschrijven en snel vergeten. Zo komt er een einde aan een drukke periode van vijf wedstrijden in twee weken tijd. Zo’n ‘voetbalvolle’ periode lijkt de ploeg van Bob Peeters geen goed te doen, want we mogen wel stellen dat het voetballend niet meer zo sprankelend is als tegen VVV, Dordt, Jong Utrecht en Eindhoven.

De ploeg heeft nu een week rust en dan wacht Jong AZ.