TERUGBLIK: NAC – Helmond Sport (0-1)

n 2016 was het Kenny van der Weg in blessuretijd die de enige goal maakte. Vorig seizoen was het Mario Bilate diep in blessuretijd die de winnende maakte en op 27 november 2021 is het Adilehou die in de laatste minuut de zege voor NAC veilig stelt.
De zes goals van Seuntjens overleefde Helmond Sport nog wel, maar de corner in de laatste minuut van de officiële speeltijd wordt Helmond Sport dan toch te veel.
Boessen had dezelfde 11 namen het veld ingestuurd als vorige week.
Dat zelfde elftal kwam in ieder geval gaandeweg de eerste helft een stuk beter aan voetballen toe dan vorige week het geval was.
Toegegeven, het eerste kwartier was zonder enige twijfel voor NAC, maar gaandeweg de eerste helft was het Helmond Sport die het betere van het spel had.

De grootste kans was die voor Dolet, die ontsnapte aan de buitenspelval, maar ondanks zeeën aan tijd niet kon profiteren: zijn inzet een op een met Olij belandde op de paal.
Daarna waren er nog kansen voor Houttequiet, die een scherp aangesneden voorzet niet richting doel kreeg en later nog voor Van der Meer, die met een kopbal Olij testte.
Gescoord werd er helaas niet, maar dat had zeker gekund!
De tweede helft leek in veel opzichten op de eerste: NAC begon beter en zag naarmate de helft vorderde Helmond Sport sterker worden. In tegenstelling tot de eerste helft, waren de kansen aan beide kanten schaars, maar toch wist NAC – niet voor het eerst tegen ons in de laatste minuten – de wedstrijd te beslissen: Adilehou kopte een corner binnen.
De druiven smaken weer zuur dit weekend, want Helmond Sport had zeker recht op een punt, maar het beloont zichzelf wederom niet.