TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Volendam (1-1)

Helmond Sport heeft vanavond een uiterst verdienstelijk punt overgehouden aan het treffen met FC Volendam. Tegen de koploper kwam Helmond Sport oerdegelijk voor de dag met een punt als resultaat. Met het behaalde 1-1 gelijkspel heeft Helmond Sport het maximale eruit weten te halen tegen een ploeg die bij vlagen liet zien meer kwaliteit te hebben, maar dat nooit in de score uit wist te drukken.
Bij de opkomst van de spelers was er steun vanuit onverwachte hoek: op een van de schuurtjes achter de tribuneloze goal was een partytent en het nodige vuurwerk zichtbaar. Vanuit chef Keuken Kampioen Divisie stonden er supporters van zowel Volendam als Helmond gemoedelijk de wedstrijd te aanschouwen vanaf het schuurtje.

Die supporters die op het schuurtje stonden zagen in ieder geval en enerverende eerste helft. Volendam was de betere aan de bal en zette daar wat kleine kansjes tegenover, maar het was niet zo dat Havekotte het in die eerste helft Spaans benauwd gekregen had.
Dat gold voor collega-doelman Stankovic net zo goed. Ondanks dat Helmond vooral het laatste gedeelte van de eerste helft wat brutaler werd, werden er nauwelijks kansen gecreëerd.
Die ene kans die Helmond Sport wel wist te creëren, veranderde dan ook meteen in goud. Een aanval die over rechts begon, kwam uiteindelijk op links bij Van der Sluijs uit. Zijn voorzet werd door de teruggekeerde Arno van Keilegom keurig in de lange hoek afgewerkt.
Lang kon Helmond Sport echter niet van de toch verrassende voorsprong genieten: op slag van rust liet Bosiers z’n man lopen, die op aangeven van Robert Muhren de gelijkmaker binnen kon werken.
Al met al een domper zo vlak voor rust.
In de tweede helft ging Volendam wat nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong.
Dat leverde wat kansjes op voor de bezoekende ploeg, maar zeker ook mogelijkheden in de counter. Helaas sprong Helmond Sport daar niet altijd even effectief mee om, waardoor het Helmondse doelgevaar ook in de tweede helft wat tegenviel.
Het Volendamse doelgevaar werd vooral door Mike Havekotte verijdeld, maar ook aanvoerder Van der Meer speelde vandaag een puike partij door zich werkelijk overal voor te gooien.
Eindelijk weer een keer loon na werken en dat tegen de koploper.
Volgende week naar de Graafschap, daar halen we ook wel eens een resultaatje.