TERUGBLIK: N.E.C – Helmond Sport (2-2)

Eindelijk loon naar werken! Al (te) vaak speelt Helmond Sport een degelijke wedstrijd tegen een betere tegenstander, maar staat het uiteindelijk met lege handen. Vandaag tegen NEC mogen we dan eindelijk een resultaat bijschrijven na een goede wedstrijd. Op bezoek in Nijmegen neemt Helmond Sport een zwaar bevochten 2-2 mee naar huis.

Ten opzichte van vorige week speelden de elf zelfde namen die vorige week ook tegen MVV speelden. NEC speelde ook met dezelfde elf als verleden week, maar in tegenstelling tot Helmond Sport, mist NEC wel een aantal prominente namen, zoals Janga, Branderhorst en Van Eijden.

De bal rolde nog maar net in de Goffert of Karim Loukili had de bal op de linker vleugel. Zijn pass werd onderschept en daarmee werd Goselink ‘per ongeluk’ gelanceerd. De spits faalde niet en schoof de bal onder de NEC-goalie door.

NEC rechtte snel de rug en kreeg luttele minuten later via Okita een dot van een kans, maar die was niet aan de pijlsnelle aanvaller besteed, want hij maakte het Van Gassel niet moeilijk genoeg vanuit een kansrijke positie.

NEC creëerde daarmee een veldoverwicht, dat het in de 23e minuut uitbuitte. Vanuit een vrije trap kon Terell Ondaan weggestuurd worden en hij schoot in de korte hoek hard raak.

Na de 1-1 creëerden zowel Helmond Sport als NEC nog wat kansjes, maar deze voor neutrale toeschouwers vermakelijke eerste helft leverde verder geen doelpunten meer op.

Dat Helmond Sport een goed voorbeeld bleek voor NEC bleek al snel in de tweede helft. Waar Helmond Sport snel scoorde in eerste helft, deed NEC dat in de tweede. Tavsan kon de bal op de rand van de zestien terugleggen op Bart van Rooij en hij verschalkte Van Gassel met een mooi gekrulde bal in de lange hoek.

Na de snelle 2-1 mocht Helmond Sport met de bal doen wat het wilde van NEC. Dat leverde al snel een grote kans op voor Duijvestijn, maar de middenvelder schoot op aangeven van Stans voorlangs.

NEC loerde vooral op de counter en dat werd halverwege de tweede helft bijna beloond. Na een geweldige bal van Bruijn (die zie je meestal niet in deze competitie) wist Tavsan de een op een met Van Gassel niet af te ronden.

De Nijmeegse laksheid of misschien wel arrogantie werd in de 83e minuut afgestraft door Karim Loukili. Een snel genomen vrije trap zorgde ervoor dat hij een schietkans kreeg op de rand van de zestien en met een geweldige streep in de lange hoek viel de 2-2 in de touwen.

Je zou verwachten dat NEC nu alles op alles zou zetten om de punten thuis te houden, maar het tegendeel leek waar. Helmond Sport denderde verder en kreeg via Dzepar een geweldige kans op de 2-3. Helaas voor iedereen in het rood-zwart eindigde zijn hakballetje op de paal.
Niet veel later kreeg Goselink ook nog een schietkans, maar zijn inzet was veel te wild en ging dus ruim over het doel.

De laatste kansen zouden voor NEC zijn. Ondaan en Sellouf kregen schietkansen, maar Van Gassel had tot twee keer toe een puike redding paraat en dus mag Helmond Sport een puntje bijschrijven en uit tegen de nummer 4 is dat absoluut een bonuspunt!