TERUGBLIK: Helmond Sport – MVV (1-1)

Het feestje was al een soort van ingeleid, maar uiteindelijk kunnen alle slingers weer de kast in.
Wat is voetbal dan toch een oneerlijk spelletje. Helmond Sport leek 92 en een halve minuut lang de overwinning te pakken. MVV had nergens maar dan ook echt helemaal nergens recht op vandaag, maar toch stelen zij hier een puntje, doordat de bal in de allerlaatste minuut via de rug van Vereijken toch ineens binnenviel achter Van Gassel.
Wil Boessen had ten opzichte van de wedstrijd in Rotterdam afgelopen maandag weer een plek voor aanvoerder Jeff Stans op het middenveld. Dit ging ten koste van Maxime de Bie. Net als afgelopen maandag was Jelle Goselink de spits. Dat had te maken met de afwezigheid van Jordy Thomassen, die uit voorzorg aan de kant gehouden werd met lichte klachten aan de lies.
Bij MVV was in de basiself plek voor twee oud Helmonders: Kai Heerings stond centraal achterin en in de punt van de aanval stond Arne Naudts geposteerd.

De eerste helft van de eerste helft was vrij eentonig: Helmond Sport had de bal op de helft van MVV, had de meeste dreiging, maar creëerde eigenlijk amper kansen. Dat werd anders in de 22e minuut, toen Loukili de bal had teruggelegd op de mee opgekomen Van der Sluijs. Zijn inzet werd echter goed gepareerd door Havekotte.
Tien minuten voor rust kreeg Arne Naudts nog een mogelijkheid. Na een aanval over rechts maaide Reith volledig over de bal, maar Naudts kon niet profiteren.
De niet meer dan logische ruststand was 0-0.
De tweede helft begon goed voor Helmond Sport. Na een mooi balletje van Duijvestijn hield Kai Heerings Goselink heel lichtjes vast. Desalniettemin voldoende voor scheidsrechter Van der Laan om de bal op de stip te leggen. De man die de penalty ‘versierde’ ging zelf achter de bal staan en stuurde Havekotte de verkeerde kant op.
Na de 1-0 bleef Helmond Sport het meest dreigend. Liet MVV dan helemaal niets zien? Niet veel nee. Het was Arne Naudts die in de 63e minuut van Gassel voor het eerst echt getest had. Het tegenantwoord van Helmond Sport kwam snel en niet alleen vanaf het veld.
Rond de 66e minuut kwam het nodige vuurwerk boven de hoofdtribune uit. In de tussentijd hadden Duijvestijn en Stans de capaciteiten van MVV-goalie Havekotte andermaal getest. Helaas zonder resultaat, want de doelman had goede reddingen paraat.
Zoals wel vaker dit seizoen had Helmond Sport het het laatste kwartier behoorlijk lastig. Zelf kon het niet meer veel creeëren, maar daar tegenover stond dat MVV dat ook niet deed. MVV had vandaag gewoon verdomd weinig in te brengen… tot de 93e minuut. Het was niet eens een kans, Helmond Sport kreeg de bal gewoon niet weg en toen was daar ineens Van Bommel die via de rug van Vereijken doel trof.