TERUGBLIK: MVV – Helmond Sport (4-0)

??, ??, ??, ??, ??.. ??? ?? ??? ????????? (????????) ????????????? ???? ??? ?? ????????????, ??? ??? ?? ??? ???? ??? ?-? ?????????, ??? ???? ?? ????? ??? ????????? ????????. ??? ???? ???? ??????????? ??? ?????? ?? ??? ?????????? ????????? ???????? ??? ?????????? ?????? ?? ????? ??? ??? ?????? ??, ???????? ??????? ????? ????? ??? ?????, ????????????, ????????? ????????.
In een goed gevulde Geusselt (waar resultaten wel niet voor kunnen zorgen), kwam Helmond Sport alleraardigst voor de dag. In het eerste gedeelte van de eerste helft waren de meeste kansen voor de in claret and blue spelende Helmonders. MVV, dat vooral ontzettend gevaarlijk was in de omschakeling met veel lopende mensen, kreeg de grootste kans, maar zag Havekotte uitstekend redden.

Toch zou de thuisploeg op voorsprong komen na een aaneenschakeling van foutjes: Lieftink was veel te tam, Van Vlerken gleed uit, Van den Eynden veranderde het schot van Van Bommel van richting, waardoor Havekotte geen redding meer brengen.
Nog voor rust verdubbelt MVV de voorsprong als diezelfde Van Bommel voorbij sprint aan Van Vlerken alsof hij er niet staat. Zijn voorzet belandt bij de volledig vrijstaande staande Souren, waardoor de gasten nog voor rust op 2-0 kwamen.
Het spektakel dat in de eerste helft op de mat gelegd wordt, krijgt in de tweede helft geen gevolg meer. De meest voor de hand liggende reden hiervoor is de snelle 3-0 die valt. Lorentzen probeert een vrije trap weg te werken, maar raakt ‘m totaal verkeerd, waardoor die in eigen doel vliegt. Helmond Sport blijft alleraardigst voetballen en creëert nog altijd de nodige kansen, maar vooral voor Martijn Kaars is scoren buiten Helmond een ding. MVV zou er nog eentje maken… tenminste… hij telt voor MVV. Een doelpunt uit de categorie kolderiek is in de maak als Van der Meer en Havekotte niet communiceren, waardoor eerstgenoemde de bal terug tikt op de laatstgenoemde, die inmiddels al was uitgekomen. Gevolg: een bal die tergend langzaam in eigen doel rolde, voor de tweede keer vanavond.
Waar ging het gisteravond mis? Allereerst bij het missen van de kansen. Je moet er minimaal twee maken bij zo’n pot als die van gisteren. Daarnaast heeft Helmond Sport op dit moment bar weinig creativiteit in de ploeg. Dat verandert straks wel als Peter van Ooijen terugkeert, maar dan nog houdt het niet over.
Eveneens werd duidelijk hoe kwetsbaar Helmond Sport is op de zijkanten. Zowel Van Vlerken als Van Hove hadden een ontzettend zware avond, niet voor het eerst dit seizoen.