TERUGBLIK: MVV – Helmond Sport (1-1)

Het verhaal van de ene ploeg die wil voetballen tegen die andere ploeg die er alles aan deed om niet te hoeven voetballen. Helmond Sport speelde alles behalve groots, dat vooropgesteld, maar het anti-voetbal van MVV heeft ze dan toch maar mooi één puntje opgeleverd.
Waar iedereen met twee werkende ogen zag dat Schroijen over lucht struikelde, zag die ene persoon die erover gaat er een overtreding in.
Schroijen benutte het buitenkansje, Duijvestijn maakte gelijk en daarmee is de kous af.
Wil Boessen had geen wijzigingen in zijn opstelling ten opzichte van het met 4-0 gewonnen duel tegen FC Den Bosch. Bij MVV speelden dezelfde elf die afgelopen dinsdag nog 120 minuten speelden in de beker tegen Excelsior.
De wedstrijd begon slecht voor Helmond Sport. Een mislukte voorzet van MVV vanaf rechts ging door een woud van benen heen. Sander Vereijken probeerde de bal weg te roeien, miste de bal, miste vooral de man, maar desondanks floot scheidsrechter Smit voor een strafschop, die schwalbekoning Schroijen via de armen van Van Gassel binnenschoot.

Helmond Sport had het enorm lastig met MVV, dat zich na de 1-0 beperkte tot tegenhouden, de wedstrijd in slaap sussen en loeren op eek counter. Vandaar dat het eerste Helmondse gevaar pas in minuut 36 kwam. Een vroege voorzet van Loukili kon ingekopt worden door Duijvestijn, maar Havekotte kon redden.
Op slag van rust was ook Sander Vereijken nog dichtbij de gelijkmaker na een uitstekende voorzet van Duijvestijn, maar ook hierop had Havekotte een redding in huis.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks: de 1-0 stand was MVV heilig.
Helmond Sport drong wel aan, maar creëerde maar nauwelijks kansen, tot de 67e minuut.
Op rechts had Boyd Reith een uitstekende voorzet in huis die door Lance Duijvestijn uitstekend binnen geknikt werd.
Na de 1-1 werd de wedstrijd eigenlijk met de minuut onaantrekkelijker.
De enige kans die nog zou vallen was in de allerlaatste minuut voor MVV: een voorzet van Deom werd door Surmeli op de paal gekopt. Ondanks dat mag je stellen dat Helmond Sport twee punten laat liggen op bezoek in de Geusselt.