TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Den Bosch (4-0)

Helmond Sport had vandaag geen kind aan FC Den Bosch, dat door het gelijke spel van Dordrecht ineens als rode lantaarndrager aan de aftrap verscheen. In een wedstrijd die na een half uur al geen wedstrijd meer was, werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen. Helmond Sport start 2021 vooralsnog fantastisch!
De opstelling was op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de uitwedstrijd bij Jong Ajax afgelopen zaterdag. Joppen was weer helemaal fit en dat betekent dat hij zijn plek centraal achterin en de aanvoerdersband weer terugkreeg. Daarnaast was Van Keilegom weer hersteld van een lichte nekblessure en dus moest Bosiers weer plaatsnemen op de bank.
Bij FC Den Bosch ontbrak Wouter van der Steen afgelopen maandag nog vanwege een rugblessure, maar hij stond vanavond gewoon onder de lat.
Het eerste kwartier was nog vrij gelijkopgaand. Sterker nog: FC Den Bosch leek op voorsprong te komen, ware het niet dat Jizz Hornkamp zich in buitenspelpositie bevond. Na dat buitenspelmoment werd Van der Sluijs weggestuurd. Zijn voorzet – die veel weg had van een vuurpijl – werd verkeerd getaxeerd door Goselink, maar uitstekend gecontroleerd en afgerond door Van Keilegom.
Na een kwartier werd FC Den Bosch andermaal gevaarlijk: een kopbal van Van Moorsel dwong Van Gassel tot een fantastische reflex. Behoudens deze kans was het erg pover wat FC Den Bosch liet zien. Waar het bij Den Bosch alsmaar slechter werd, werd het bij Helmond Sport alsmaar beter, vooral bij Lance Duijvestijn en Karim Loukili.
Op het half uur zocht Loukili Duijvestijn op, kreeg hem perfect in de loop terug en kon hem met de punt van de schoen langs de uitgekomen Van der Steen tikken.
 

Nog geen vijf minuten later werden de rollen omgedraaid: Loukili zette een typische ‘Loukili-dribbel’ in en in plaats van de trekker over te halen op de rand van de zestien, zette hij Duijvestijn met een splijtende pass alleen voor de keeper. De aanname van Duijvestijn was net als zijn afronding om door een ringetje te halen en dus ging Helmond Sport met liefst 3-0 de kleedkamer in.
De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste: FC Den Bosch en Helmond Sport waren aan elkaar gewaagd het eerste kwartier. Den Bosch uitte wat dreiging aan de bal, maar daaraan kwam abrupt een einde toen Helmond Sport met de eerste kans van de tweede helft de 4-0 op het bord had gezet. Loukili zag Van der Sluijs over hem heen komen, gaf hem mee, Van der Sluijs zette hard voor en Goselink liep de bal simpel binnen.
Helmond Sport ontsnapte nog wel aan een penalty, maar behoudens dat heeft Helmond Sport eigenlijk niets weggegeven.
In de 85e minuut was de ingevallen Jessy Hendrikx nog dichtbij (een hele mooie) 5-0, maar zijn vrije trap belandde met een enorme zwabber op de kruising boven een aan de grond genagelde Wouter van der Steen, die zich ongetwijfeld meer voorgesteld had bij zijn terugkeer op de Braak.
Goed, het was tegen FC Den Bosch, die staan niet voor niets waar ze staan, maar het doet toch goed om Helmond Sport weer zo goed te zien voetballen. Daar waar Helmond Sport het in het begin van het seizoen moest doen met complimenten, beloont het zichzelf nu ook met (doel)punten. Volgende week treffen we weer een laagvlieger met MVV.