TERUGBLIK: Helmond Sport – Telstar (1-1)

Helmond Sport blijft ongeslagen in 2021. Thuis tegen Telstar werd met 1-1 gelijkgespeeld: een uitslag die op basis van de hele wedstrijd terecht te noemen is. Helmond Sport controleerde de eerste helft, daar waar Telstar dit het grootste gedeelte van de tweede helft deed.
Lance Duijvestijn maakte op aangeven van Boyd Reith de 1-0. Telstar scoorde de gelijkmaker uit een corner.
In de opstelling had Wil Boessen geen verrassingen en dus speelden dezelfde elf namen als de laatste paar weken. Wijzigingen hadden voor deze wedstrijd gekund, aangezien telstar in de wat onorthodoxe 5-3-2-opstelling speelt. Eerder dit seizoen speelde Telstar ook in die formatie en toen had Helmond Sport geen adequaat antwoord paraat.

In de interviews vooraf aan de wedstrijd verwachtten zowel Boessen als Telstar-trainer Jonker een open wedstrijd en zij kregen eigenlijk al vrij snel gelijk. Daar waar mogelijk probeerden zowel Telstar als Helmond Sport de aanval te zoeken.
Ondanks dat de wedstrijd wel vrij open was, werd door beide ploegen amper iets gecreëerd. De kansjes die er wel waren, waren voornamelijk voor Helmond Sport. De grootste kans was voor Duijvestijn, die na een kaats met Goselink op de rand van de zestien kon schieten, maar zijn poging miste kracht om Schendelaar te verschalken.
Halverwege de eerste helft leek Helmond Sport via Jelle Goselink op voorsprong te komen. De aanval begon met een lange bal van Reith op Duijvestijn en eindigde uiteindelijk met een voorzet van Van der Sluijs op Goselink, die de bal beheerst binnenkopte, maar dit helaas vanuit buitenspelpositie deed.
Na ‘n dik half uur kwam die tereche voorsprong dan toch. Na een mislukte voorzet van Loukili, kon Reith de bal oppikken en meteen weer de zestien in slingeren. Lance Duijvestijn stond op de goede plek en kon de bal onder Schendelaar doorschuiven en dus ging Helmond Sport met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.
Helmond Sport kwam in de tweede helft opnieuw gretig uit de kleedkamer. Na een snelle omschakeling en een combinatie tussen Duijvestijn en Goselink leek Duijvestijn de 2-0 voor het inschieten te hebben, maar zijn inzet werd geblockt door El Yaakoubi.
Die zelfde El Yaakoubi stoomde een aantal minuten later mee op naar voren en zag zijn gekraakte afstandsschot ternauwernood naast gaan.
Telstar drukte meer naar voren, wat voor ruimtes zorgde en dat leverde twee kansen op voor Goselink. De eerste werd na een knap doorgekopte bal van Duijvestijn voorlangs gekruld en na een counter waarin Loukili Goselink weg stak, was het Schendelaar die de bal met de voet uit de onderhoek hield.
Halverwege de tweede helft produceerde Telstar de gelijkmaker. Uit een corner was het Pattynama die met een knappe kopbal Van Gassel wist te verschalken en dus moest Helmond Sport opnieuw beginnen. Dat was al lastig genoeg, want Telstar had driemaal gewisseld en kon door middel van die wissels Helmond Sport steeds verder terugdringen in de tweede helft.
Hoewel Helmond Sport het laatste half uur de bal nauwelijks meer in bezit had, kon Telstar wel van scoren afgehouden worden en dus moeten zowel Helmond Sport als Telstar genoegen nemen met een puntendeling, die op basis van het wedstrijdbeeld terecht te noemen is.