TERUGBLIK: Jong PSV – Helmond Sport (6-0)

???? ?????? ?? ???????? ??? ?? ????????????? ??? ?-? ???-???? ?? ?? ?????? ?????? ??? ??? ???? ????????? ??? ??? ?????? ?????????? ?????? ????????????? ??? ???? ?? ??? ???? ?? ???? ????? ????? ?? ???? ?????? ??? ?? ???? ????????? ??? ?? ???? ?? ??? ?????????? ??? ???? ???? ???? ???? ??? ???? ?????????? ?? ???? ?? ‘????-????’ ??????? ??????? ????? ?? ??????.
Gisteravond ook weer ruim 75 man op de been op maandagavond op een zeik- en zeiknatte Herdgang, waar we dan wel nog overdekt mochten zitten. Die credits moeten we de gastheren dan toch geven. Waar de thuisploeg minder credits voor krijgt, is de opstelling van gisterenavond. Bakayoko, Savio, Ledezma en Oppegard zijn zomaar vier namen die normaliter bankspeler zijn van PSV1, terwijl ze bij het beloftenelftal amper meedoen. Dat was gisterenavond dus anders en aan de hand van vooral de eerste twee, wint PSV met ruime, hele ruime cijfers van een uitgeblust Helmond Sport.

Natuurlijk is PSV met deze namen beter, maar het is stuitend om te zien hoe Helmond de deuren wagenwijd openzette. De meest simpele ballen werden ingeleverd, waardoor PSV razendsnel om kon schakelen en meermaals kon scoren. De 2-0, 4-0 en 5-0 werden gescoord na fouten in de opbouw. Daarvoor ging Van Hove al over de schreef door een pingel te veroorzaken. Kan je daar als trainer iets aan doen? Niet direct nee. Waar je de trainer wel verantwoordelijk voor kan en mag houden is dat we al weken naar een elftal zitten te kijken waarvan het gros met de ziel onder zijn arm loopt en daarvoor is hij wel verantwoordelijk.
Als je gisteren de wedstrijd gezien hebt, kun je je afvragen of de ploeg nog gelooft in deze trainer.
Dit seizoen is het spelersbudget opgeschroefd met bijna 1 miljoen euro en dat heeft z’n vruchten alles behalve afgeworpen. Bankspelers van andere KKD-ploegen werden (voor vorstelijke salarissen) naar De Braak gehaald. Ze floppen stuk voor stuk.
Van Vlerken, Lieftink, Beugelsdijk en Chacon zijn geen schim meer van wat ze ooit waren. Je haalt een Zwitser op basis van data die op zijn positie zo ongeveer de zesde keus is nu. Altijd was het excuus op de Braak: “We hebben geen geld”. Nu is dat geld er wel, maar je schiet er tot nu toe niks mee op. Dus nee, niet alleen de trainer faalt dit seizoen.
Het sierde Swinnen, wiens dagen nu echt geteld lijken, dat hij na afloop van de wedstrijd de supporters nog even te woord stond. “Je mag afgeven op mij, maar blijf in ieder geval de jongens supporten,” vertelde hij.