TERUGBLIK: Go Ahead Eagles – Helmond Sport (3-1, beker)

?? ???? ?? ??? ????? ???? ??? ?????? ??????????: ?? ??????? ?????????, ?? ???? ???? ?? ??????? ????? ????????? ?? ?????? ????? ??? ?? ????? ????. ???? ?? ????? ???? ?? ?????? ???? ???? ???????? ?? ????? ?? ?? ?????? ????? ??? ??? ????-?????????????. ??????????, ??? ?? ????? ?????? ??? ??? ?? ?????? ????? ??? ??????, ???? ???? ?? ??????? ????? ???? ?????? ??? ?????? ??????? ?? ??? ?? ?????????? ?????? ?? ?????. ?? ????????????? ?????? ??? ?-?.
De aankomst in Deventer was erg gastvrij. Bij de Eagles zijn ze ons nog altijd dankbaar voor het gelijke spel tegen De Graafschap, waardoor zij nog altijd actief zijn op het hoogste niveau. Als dank voor ‘onze hulp’, kreeg iedere Helmond Sport-supporter twee consumptiebonnen van de supportersvereniging van Go Ahead Eagles. Al met al een klasse gebaar.

Swinnen had opnieuw noodgedwongen een aantal wisselingen doorgevoerd. Robin van der Meer keerde terug omdat Beugelsdijk ziek was en daarnaast was er weer een basisplek voor Jarno Lion, die speelde omdat Van Keilegom niet fit genoeg was om te kunnen spelen. Het betekende opnieuw twee nieuwe gezichten op de vleugel. Bosiers op links, Kaars mocht het vanaf rechts proberen en de plek in de punt van de aanval was voor Lorentzen.
Op voorhand weet je dat het een lastig verhaal gaat worden tegen een GAE dat een niveautje hoger speelt en dan ook nog eens de twaalfde man achter zich heeft staan. Dan helpt het totaal niet mee als de eerste de beste kans gelijk binnenvalt. Uit een corner kon Idzes met een soort volley raak schieten, ook al omdat Bosiers hem totaal uit het oog verloren was.
Ondanks de snelle achterstand zette Helmond Sport wel aan en kreeg het via Lion en Lorentzen ook twee kansen. Out of the blue was het toch de thuisploeg die de marge verdubbelde: een prachtig gekruld schot van Rommens was Havekotte te machtig.
Kort daarna deed Lorentzen wat terug namens Helmond Sport. Hij kwam knap tussen twee verdedigers door en kon zo een voorzet van Kaars achter de doelman tikken. Toch was die ‘vreugde’ van korte duur, want enkele minuten later dook Sylla Sow ineens op voor Havekotte. Zijn schot caramboleerde via het been van Havekotte en de knie van Sow alsnog in de goal. Een ongelukkig doelpunt dat er ook nog wel bij kon. 3-1 bij de rust en dus eigenlijk al einde oefening.
In de tweede helft probeerde Helmond Sport het wel nog, maar echte kansen kwamen er niet. Go Ahead geloofde het wel en dat had een saaie tweede helft als gevolg. Toch had de tweede helft één echt hoogtepunt en dat had niet eens zoveel met voetbal te maken. Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat Go Ahead-captain Kuipers zijn vader meerdere hersenbloedingen had gehad. Afgelopen maandag kwam hij te overlijden. De supporters van GAE hadden een prachtig eerbetoon voor hem in petto, gevolgd door een massale you’ll never walk alone. Kippenvelmomentje!
Goed, uitgeschakeld in de beker en dus geen Europees voetbal aan de Bakelsedijk aankomend seizoen. Kunnen we ons weer volledig focussen op de competitie, waar het ook al zo soepel gaat allemaal.