TERUGBLIK: Jong PSV – Helmond Sport (2-2)

Een wedstrijd met veel gezichten. Een verschrikkelijk saaie eerste helft, een tweede helft waarin Helmond Sport een achterstand ombuigt in een voorsprong, maar die werd uiteindelijk in extremis weer weggegeven.
Wil Boessen moest vanavond noodgedwongen één wijziging doorvoeren in zijn opstelling. Boyd Reith had afgelopen vrijdag zijn vijfde gele prent te pakken, hetgeen een schorsing betekent. Joël Roeffen nam zijn plek in. Dean van der Sluijs was voor vanavond een vraagteken, maar hij was desondanks toch fit genoeg om te kunnen starten.
Bij Jong PSV stond één opvallende aan de aftrap: Armando Obispo. De centrale verdediger die vorig jaar het hele seizoen in de basis gespeeld heeft bij Vitesse kende veel blessureleed en maakt zodoende vanavond zijn rentree.
Over de eerste helft kunnen we zeer kort zijn: er gebeurde werkelijk helemaal niets voor beide doelen.
In de tweede helft kwam Jong PSV beter uit de kleedkamer dan Helmond Sport, daar waar Helmond Sport het niveau (of beter: het gebrek daaraan) van de eerste helft moeiteloos doorzette.

Jong PSV creëerde wat kansjes via onder meer Sambo en Fofana, maar desondanks kwam Helmond Sport niet echt in de problemen… tot de 63e minuut. Rechtsback Sambo kon in de zestien meter vanuit een moeilijke hoek uithalen. Zijn schot sloeg via de binnenkant van de paal binnen en zo kreeg PSV waar het toch van de twee het meest recht op had: een voorsprong.
Aan Helmond Sport de opgave om deze draak van een wedstrijd toch nog te doen kantelen.
Dat lukte dan ook met het eerste schot op doel aan Helmondse zijde: Loukili had Thomassen weggestuurd. De spits bediende Duijvestijn en zijn schuiver belandde uiteindelijk in het net. Welkome opsteker natuurlijk, maar PSV-doelman Delanghe had deze bal nooit door mogen laten.
Met een puntje mocht Helmond Sport zich op dat moment al wel rijk rekenen, maar dat veranderde toen Karim Loukili op links doorbrak. Zijn schot uit een lastige hoek werd (wederom) dramatisch verwerkt door Delanghe, die daarmee Duijvestijn een niet te missen kans gaf op de 1-2 en die pakte de clubtopscorer van Helmond Sport dan ook met beide handen aan.
Niets leek een overwinning van Helmond Sport nog in de weg te staan, tot de 4e minuut van de blessuretijd: een voorzet vanaf rechts leek een simpele prooi voor Van Gassel, maar hij liet de bal glippen en daardoor kon Daverveld in blessuretijd de toch wel terechte gelijkmaker binnen frommelen.
Enorm zuur, want bij winst had Helmond Sport het linker rijtje gehaald, maar daar is het nu nog even op wachten.