TERUGBLIK: Helmond Sport – Roda JC (1-2)

Helmond Sport heeft de ongeslagen reeks geen vervolg kunnen geven. Thuis werd uiterst jammerlijk met 1-2 verloren van Roda, daar waar een gelijkspel lang het meest logisch leek. Roda nam al snel de voorsprong, zag Van Keilegom gelijkmaken en scoorde uiteindelijk via een ‘hotse-knotse-begonia-voetbal-goal’ de winnende.
Boessen had geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van afgelopen dinsdag en dat betekende dus dat Sander Vereijken weer op tijd fit was na zijn botsing met Boyd Reith.
Streppel had eveneens de luxe een nagenoeg fitte selectie te hebben, ook bij Roda geen wijzigingen dus.
In het begin van de eerste helft zagen we een wat onwennig spelbeeld: Helmond werd namelijk vanaf minuut één teruggedrongen. Het vaste recept aan Limburgse zijde daarvoor was vooral het zoeken naar Goppel met puike crosspasses. Niet geheel onlogisch dus dat hij na een crosspass aan de basis van de eerste kans en tevens de 0-1 stond. Goppel haalde de achterlijn, bereikte Pflucke en de Duitser kon eenvoudig binnen prikken.

Nog geen minuut later had Arno van Keilegom de stand gelijk kunnen trekken. Duijvestijn frommelde de Belg alleen voor Roda-doelman Hoekstra, maar Van Keilegom kon dit buitenkansje niet benutten.
De contrasten met de wedstrijd in Kerkrade waren bijzonder klein, want ook nu leunde Roda nadrukkelijk achterover nadat ze op voorsprong waren gekomen. Dat zorgde ervoor dat Helmond de bal wat meer op de helft van Roda JC kreeg.
Dat leverde na dik 35 minuten een kans op voor Boyd Reith, die na een lange aanval via onder andere Loukili en Duijvestijn maar net voorlangs schoot.
Niet veel later was het opnieuw Loukili die Duijvestijn bereikte. Duijvestijn stuitte tot tweemaal toe op Hoekstra, maar in de tweede rebound was het Van Keilegom die voor een lege goal simpel gelijk kon maken. Die gelijkmaker mag je gerust loon naar werken noemen.
Boyd Reith had vlak voor rust de voorsprong nog op het bord kunnen zetten, maar zijn schot met het chocoladebeen ging voorlangs en dus bleef 1-1 staan als ruststand.
De tweede helft was aanzienlijk tammer dan de eerste. De eerste 20 minuten gebeurde er niet veel, totdat Van Hoorenbeeck een verkeerde bal in de opbouw gaf.
Goppel zat al op de brommer en bezorgde de bal bij Serrarens, die hem tot opluchting van alles en iedereen met een rood-zwart hart voorlangs schoof.
Tien minuten voor tijd was Dean van der Sluijs nog het dichtst bij een Helmondse goal. Na een fijn balletje van de ingevallen Bosiers probeerde hij de bal over Hoekstra heen te stifte, maar de bal miste daarvoor net wat hoogte.
Beide ploegen leken weinig fiducie meer te hebben in een driepunter, maar dat veranderde vrij abrupt toen Roda drie minuten voor tijd compleet out of the blue op voorsprong kwam. Van Gassel verwerkte een poging van afstand van Pflucke onvoldoende en in de rebound kon Dylan Vente in twee instanties binnentikken, ondanks dat hij de bal twee keer compleet verkeerd raakte.
Al met al een wedstrijd die niet gewonnen is door het team dat zichtbaar de betere was, want de wedstrijd was vrij gelijkopgaand, maar het meest gelukkige team heeft vanavond gewonnen.
Kan een keer gebeuren, geen schande, op naar jong PSV aanstaande dinsdag.