TERUGBLIK: Jong PSV – Helmond Sport (2-1)

Als Helmond Sport 80 minuten te laat begint met voetballen, mogen wij de terugblik ook wel ‘n dagje later plaatsen, ja toch? Het was weer even schrikken op maandagavond, want het was van een bedroevend niveau. In de eerste 80 minuten deelde Jong PSV de lakens uit. Toen het kwaad (een 2-0 achterstand) al geschied was, kon het ineens wel, want toen klapten de mannen van Peeters er wel op. Waarom ze dat alleen de laatste tien minuten deden? Wie het weet mag het zeggen..

De verwachtingen waren hoog gespannen na de overwinning op Den Bosch, maar al snel werd duidelijk dat er op De Herdgang weinig te halen was voor Helmond Sport. De wedstrijd moest even op gang komen, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft had het doel dat Wouter van der Steen verdedigde veel weg van een ware schiettent. De 1-0 voorsprong bij rust was een meer dan adequate weerspiegeling van het krachtsverschil. Ondanks dat, mag een één meter zestig hoge middenvelder nooit in alle vrijheid een voorzet binnenkoppen.

Het was ronduit schandalig wat Helmond Sport in aanvallend opzicht liet zien, maar toch zou het niet de meest trieste aanvalspoging van de eerste helft zijn. Een aantal pubertjes (vermoedelijk van onze vrienden aan de Aalsterweg), die de hele zomer voor €5,00 per uur bij de Albert Heijn de vakken weer hebben gevuld en van hun zuur verdiende centjes net een mooie Stone Island hoodie hebben gekocht, zochten na tien minuten de confrontatie met het uitvak. Verder dan wat bier gooien en ‘een grote bek achter het hek’ kwamen deze brutaaltjes echter niet, ook al omdat deze stakkertjes een dranghek niet open geduwd kregen.

Afijn, terug naar het voetbal, of de poging daartoe.. We kunnen er nog veel woorden aan vuil maken, maar het was gewoon op alle fronten om chagrijnig van te worden. De 2-0 had al eerder kunnen vallen. Amuzu, die wel gretig inviel, zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar een punt zou simpelweg veel meer geweest dan waar Helmond Sport recht op had.

Als het voetballend niet gaat (en dat ging het niet), dan moet het maar van het harde werken komen, maar daar was maandag geenszins sprake van. Tegen de technisch verfijnde spelers van PSV is het zelfs logisch dat je voetballend het onderspit delft, maar juist dan verwacht je harde duels en tomeloze inzet.

Dat zal vrijdag anders moeten en ook dan treft Helmond Sport een tegenstander die (normaliter) aan de bal beter zal zijn.