TERUGBLIK: Helmond Sport – SC Cambuur (2-1)

?????? ?? ?? ????, ???? ??????? ?? ??????????

Wat was dé aanvalsleider weer belangrijk voor ons gisteren. Zijn twee doelpunten zorgen ervoor dat Helmond Sport met 2-1 wint van Cambuur.

Deze week mag je gerust een emotionele rollercoaster noemen voor de Helmond Sport-supporter. Waar maandag het chagrijn nog hoogtij vierde, was daar donderdag de bekendmaking van de transfer van Anthony van den Hurk. Daar kwamen vrijdag nog Joeri Schroijen en Enrik Ostrc bij, waardoor de meeste supporters beter gezind naar het stadion toe gingen gisteren. De stemming na het laatste fluitsignaal? Dat hoeven we niemand uit te leggen.

Peeters had zijn basiself minder op de schop gegooid dan aanvankelijk gedacht. Van Hove en Krätschmer waren nog niet voldoende hersteld om te kunnen spelen en daarnaast kreeg Doudah afgelopen maandag een flinke schop, waardoor hij er wel even uit ligt. Amuzu en Chacon keerden terug in de basis. Lieftink schoof door naar het middenveld. De plek die hij achterliet in het centrum van de verdediging werd opgevangen door Kreekels.

In de eerste helft viel er nog maar weinig te genieten. Helmond Sport had wat dreigende momenten zonder dat het tot een doelpoging kwam, daar waar Cambuur het moest hebben van een paar afstandsschoten. Het meest opzienbarende moment van het eerste bedrijf was een ‘foutje’ van Cambuur-goalie Van Osch, die met de bal in zijn handen ruim ‘n meter buiten de zestien viel. Scheidsrechter Puts zag er niets in en dan zou niet voor het laatst zijn.

De tweede helft viel er een stuk meer te genieten. Een goede actie van Amuzu, gevolgd door een leep balletje zorgden voor de eerste vreugde-explosie op De Braak, want (wie anders dan) Martijn Kaars was als er de kippen bij om met de punt van z’n schoen de 1-0 tegen de touwen te tikken.

Cambuur moest komen en deed dat ook. Toch kwamen ze maar niet tot echte kansen, tot halverwege de tweede helft. Een zuivere overtreding op Doke Schmidt werd (wederom) door scheidsrechter Puts over het hoofd gezien, waarna Cambuur simpel de 1-1 kon maken.

Het leek het omslagpunt in de wedstrijd te zijn, want Helmond Sport kwam na deze gelijkmaker niet meer in het verhaal voor, tot de 90e minuut. De ingevallen Lorentzen hield de bal goed vast en gaf vervolgens de perfecte steekbal op Kaars, die zijn directe tegenstander gruwelijk snel voorbij sprintte en vervolgens met z’n chocoladebeen de bal onder Van Osch door schoof.

De Braak ontplofte, zeker nadat de waardeloos presterende scheidsrechter voor het laatst op z’n fluitje geblazen had. Wat een fantastische teamprestatie heeft Helmond Sport geleverd. Stuk voor stuk het gras opgevreten en met resultaat. Maar goed dat er aankomende week geen wedstrijd op het programma staat, want deze slijtageslag heeft er bij een aantal ingehakt. Onder andere bij Elmo Lieftink, die van de kramp niet meer overeind kon komen.