TERUGBLIK: Jong FC Utrecht – Helmond Sport (2-1)

Helmond Sport heeft in de laatste minuten verloren van Jong FC Utrecht. Helmond Sport leek de late 1-2 te boven te komen, maar Loukili’s goal werd wegens buitenspel afgekeurd. De nederlaag was alles behalve nodig en om die reden extra zuur.
Boessen had een wijziging doorgevoerd in de opstelling ten opzichte van vorige week tegen Excelsior. Arno van Keilegom had een gekneusde teen en was er daarom niet bij. Geatan Bosiers verving hem.
De start was alles behalve goed voor Helmond Sport. Utrecht trapte af en het eerste balcontact voor Helmond Sport was voor Van Gassel, die de bal uit het net moest vissen. Een lange bal van achteruit viel bij Pieters, die de bal voor kon trekken en tot bij Velanas kon krijgen. De oud Helmond Sport-huurling hoefde niet veel moeite te doen om Van Gassel te verschalken.
Helmond Sport rechtte de rug snel en kreeg via Bosiers al snel de kans om gelijk te maken. Een uitstekende bal van Stans bereikte Bosiers, maar de gelegenheidsrechtsbuiten kon in twee instanties niet voor de gelijkmaker zorgen.
Halverwege de eerste helft liet Helmond Sport zich weer gelden. Na een aanval over rechts was het Vereijken met een schuiver die de keeper testte. Even later testte Duijvestijn opnieuw de keeper met een lage schuiver, maar dit keer wel met succes. De middenvelder kon een pas van Loukili afronden in de linker onderhoek.

Na de gelijkmaker lieten beide clubs zich wat meer gelden. De grootste kans voor rust was voor Utrecht. Bosiers lette niet op en liet de man uit z’n rug lopen, maar gelukkig kon Bora niet profiteren. Behoudens een kopbal van Goselink kon Helmond Sport er geen serieuze mogelijkheden tegenover zetten.
De tweede helft was in veel opzichten minder dan de eerste. Hoewel Helmond nog wel gretig was aan het begin van die helft, gebeurde er niet veel meer voor beide doelen. Wat betreft spelbeeld was de tweede helft hetzelfde als de eerste: de meeste kansen waren voor Helmond Sport, maar de beste kansen voor Utrecht.
Tien minuten voor tijd was Duijvestijn het dichtst bij zijn tweede goal. Een mooi boogballetje van Vereijken werd door Duijvestijn op de pantoffel genomen, maar helaas lag de keeper in de goede hoek.
Twee minuten voor tijd kreeg Helmond Sport de genadeklap toegediend door FC Utrecht. Jeredy Hilterman was ontsnapt aan de Helmondse defensie en hij kon onder de uitgesnelde Van Gassel door schuiven.
Luttele seconden voor tijd leek Loukili nog een punt uit het vuur te slepen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Discutabel, to say the least. Tel daarbij op dat Helmond Sport twee keer geen penalty kreeg voor hands in de zestien en je kunt stellen dat Helmond Sport de arbitrage niet mee had.