TERUGBLIK: Helmond Sport – Jong PSV (1-0)

Vanuit Pathé Helmond waren wij vanavond getuige van de 1-0 overwinning van Helmond Sport op Jong PSV.
Goundhaantje Loukili nam het (uiterst fraaie) doelpunt voor z’n rekening. Mede dankzij een uitstekende verdediging en doelman werd ook voor de tweede keer dit seizoen de nul gehouden en dus klimmen we definitief uit de kelder van de KeukenKampioen divisie.
Ten opzichte van vorige week kregen dezelfde elf namen het vertrouwen van Wil Boessen. De van een (teen)blessure teruggekeerde Van Keilegom nam plaats op de bank.
Helmond Sport en PSV begonnen scherp. Eerst was Helmond Sport gevaarlijk: via een aanval over links wist Loukili Duijvestijn te bereiken, maar de inzet van laatstgenoemde werd geblockt.
Na ’n minuut of tien was het Jong PSV dat een goede kans creëerde. Thomas kon alleen op van Gassel af, maar mede door een matige controle en rap uitkomen van Van Gassel kon de doelman zijn doel schoonhouden.

Na die eerste twee kansen viel het wat dat betreft een beetje stil.. tot de 36e minuut. Bosiers leek twee keer balverlies te leiden, maar door goed doorzetten kon hij de bal toch bij Loukili krijgen. Loukili ging buitenom en schoot met z’n linkerbeen knap raak in de lange hoek.
Na de 1-0 drukte Helmond Sport stevig door en was het via Loukili opnieuw gevaarlijk met afstandschoten. Jong PSV zou ook nog een keer gevaarlijk worden via een afstandsknal, maar via Van Hoorenbeeck viel de bal op het dak van het doel en dus was 1-0 ook de ruststand.
Zo attractief als de eerste helft was, zo totaal niet aantrekkelijk was de tweede helft.
Jong PSV begon nog wel aardig met een afstandsknal van Kjolo, maar Van Gassel had – zoals op alles vandaag – een passend antwoord.
Halverwege de tweede helft leek Helmond Sport op 2-0 te komen. Loukili zette een counter op, stuurde Goselink weg en kreeg de bal weer terug. De bekeken schuiver van Loukili werd echter goed gepareerd door Delanghe.
Er zou nog één grote kans volgen voor Jong PSV om Helmond punten afhandig te maken. Kreekels – wiens vader en opa voor Helmond Sport gespeeld hebben, wat de dienstdoende commentator ongeveer 25 keer verteld heeft – lepelde een bal voor en Joel Piroe kegelde de voorzet via de lat over het doel.
De zege kwam daarna niet meer in gevaar en dus kan Helmond Sport de tweede achtereenvolgende thuisoverwinning bijschrijven en mag Van Gassel weer turfje noteren voor een clean sheet.