TERUGBLIK: Jong FC Utrecht – Helmond Sport (2-0)

?? ‘?’ ??? ???????? ????? ??????? ??? ???? ????, ???? ??????????? ???? ?????? ?? ???????? ???? ???? ?????? ?????? ??? ?’? ?????? ?? ??????? ???? ??? ?????????????? – ?? ??? ??? ????? – ??????? ????? ??? ?-? ????????.
Dat de beloftenploegen een verademing zijn voor de KKD, staat al langer als een paal boven water.
In de hoofdstad spelen regelmatig miljoenenaankopen van het eerste elftal mee en in de Domstad sta je als uitsupporter letterlijk in de zeikende regen. Het onoverdekte ‘uitvak’ op sportpark Zoudenbalch is bedroevend slecht. Zo was er welgeteld één (!!!) toilet voor het complete uitvak. Een plek op de overdekte thuistribune zat er niet in, want we waren met ’te veel’. In alles betaald voetbal onwaardig.
Wonderdokter Swinnen predikt al weken dat “het allemaal tijd nodig heeft” en dat het “de goede kant op moet gaan vallen”. Wat dan helpt is vastigheid, maar dat woord ontbreekt in het Vlaamse woordenboek. Onder het mom van ‘never change a winning team’ stond er gisteren weer een gewijzigd elftal met een compleet andere formatie dan vorige week. Flor van den Eynden – een heel makkelijk slachtoffer – zat op de bank ten faveure van Michael Chacon. Echt in alles een onbegrijpelijke keuze. Als je tot op heden één stabiele factor in je achterhoede moet noemen, dan zeg je Van den Eynden. Het is een flinke stap, maar captain Van der Meer heeft je dit seizoen – en dat was gisteren niet anders – veel meer aanleiding gegeven om hem eens te banken.

Enfin, de vijfmansdefentie werd ingeruild voor een viermans achterhoede en dat pakte al snel slecht uit, want een dramatische inspeelpass en een dito instapactie van Van der Meer werd bijna afgestraft door Utrecht. Goed, daarna waren de kansen wel voor Helmond Sport, onder meer via Kaars, maar het hield allemaal niet over wat er op de mat gelegd werd. Met als dieptepunt de eerste minuut van de blessuretijd. Een vrije trap halverwege de Helmondse helft werd ingebracht, doorgekopt en afgewerkt. Hierbij grepen Van Vlerken en Lieftink beiden in als oude wijven. Weer een gevalletje van de mannen tegen de jongetjes, terwijl de mannen – qua leeftijd en ervaring – bij Helmond Sport spelen en de jongetjes bij Utrecht. Conclusie: na 45 minuten spelen stond er een wederom onnodige achterstand op het bord.
In de tweede helft waren de kansen spaarzamer. Dat gold ook voor Utrecht, maar die maakten er wel nog eentje. Lottin kon in de zestien drie keer kappen, vijf keer draaien, z’n veters strikken, via Thuisbezorgd alvast z’n late night snack bestellen en z’n Tindermatch laten weten dat hij zou gaan scoren, want hij kreeg alle tijd zonder dat iemand echt in greep en dus verdween de bal via Havekotte – die dit schot best had kunnen pakken – in het dak van het doel.
Een kansloze nederlaag tegen de hekkensluiter, die hun doelpuntentotaal van twee gisterenavond verdubbelde.
De bezetting op het veld klopte ook gisteren van geen kanten en dat is iets wat je in onze ogen de trainer mag verwijten. Het gemor onder de achterban neemt toe en het is de vraag of deze trainer het weer op de rit krijgt.
Wordt vervolgd.