TERUGBLIK: Helmond Sport – Almere City FC (3-0)

???-??-????: ??????? ????? ?? ??? ?? ????????? ? ??. ?? ????? ???? ?? ?? ???????? ??? ?? ????????? ???? ??????? ??? ?-? ?? ????? ???? ??? ?????????? ?????? ???? ??.
Swinnen had voor de ontmoeting met de Flevolanders één wijziging doorgevoerd ten opzichte van zijn basiself in Velsen: Eros Maddy speelde in plaats van Arno van Keilegom. Een wissel die goed uitpakte, want Maddy was de meest dreigende speler aan Helmondse zijde.
Het is dan ook geen toeval dat de watervlugge aanvaller aan de basis stond van het eerste doelpunt. Van Hove stak Maddy weg, laatstgenoemde legde de bal terug op de uitgezakte Martijn Kaars en hij schoot via het been van Almere-verdediger Van Bruggen raak.
Het zou gelijk een van de spaarzame hoogtepunten zijn van de eerste helft, al had Maddy nog wel een goede kans, maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle om hem in het lege doel te werken.

De tweede helft zou een zware worden voor Helmond Sport, tenminste: dat is wat menigeen dacht toen zowel Hilterman als Limbombe – niet de slechtste spelers om op de bank te hebben – direct na rust invielen. Daar kwamen later ook nog eens Alhaft en good old Duijvestijn bij. Een kwartet aan wissels waar je als voetballiefhebber haast van begint te kwijlen.
Vervelende bijkomstigheid voor deze sterke invallers – maar niet voor Helmond Sport – is dat Hakon Lorentzen al snel in de tweede helft de voorsprong verdubbeld had. Een draak van een terugspeelbal van Akujobi werd door de blonde Noor onderschept. Alleen op de keeper afgaand, leek hij te twijfelen tussen afspelen of zelf schieten. Een keuze werd niet echt gemaakt, maar toch caramboleerde de bal via Van Bruggen terug voor zijn voeten, waardoor hij de bal in het lege doel kon schuiven.
Het slotakkoord was voor Martijn Kaars, die een puike wedstrijd beloonde met een tweede treffer, nadat hij een puntgave voorzet van Van Vlerken vogeltje vrij in kon koppen.