TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Dordrecht (2-1)

?? ???? ???? ???? ?????? ??????! ??????? ????? ????? ???? ?? ?? ‘????????????’ ?? ????? ??????? ??? ?? ????. ?? ????? ??????? ?? ????????? ??? ?-? ?? ??? ????????????? ??????? ?????????.
Afgelopen donderdag publiceert het ED een artikel waarin Swinnen een aantal vragen voorgelegd krijgt. Daar zat een aantal opvallende antwoorden tussen. Zo kan je pas in januari echt evalueren, aldus de oefenmeester. Daarnaast verkondigt de Belg dat hij gelooft in het 4-3-3-systeem, ook na de nederlaag tegen FC Utrecht. Op zichzelf geen rare uitspraak, maar wel als je bedenkt dat gisteren weer een 5-2-3-formatie gehanteerd werd. Zoals al eerder gezegd: je kan niet werken aan patronen en automatismen als er geen vastigheid zit in de formatie en de opstellingen.

Zonder Lorentzen en Van Vlerken (beiden niet fit) speelde Helmond Sport een draak van een eerste helft. Niets werd gecreëerd, ook niet door FC Dordrecht. Toch ging die ploeg met een voorsprong de rust in. Daar ging een kolderiek kelderklasse moment aan vooraf: een ingooi kwam uit bij Havekotte, die de bal niet weg kon werken en zag dat Baldé de 0-1 in het lege doel schoof.
Een donderspeech volgde (waarschijnlijk) in de kleedkamer en dat sorteerde effect. Een dramatische inspeelpass van Dordt-doelman Bossin werd onderschept door Maddy. Laatstgenoemde vond de volledig vrijstaande Van Ooijen, die de bal in een leeg doel schoof. Een doelpunt dat echt past in deze wedstrijd, want ook hier ging een dijk van een fout aan vooraf.
Nog geen vijf minuten later een Helmondse aanval die niet in deze wedstrijd past: een splijtende pass van Van Keilegom zet Kaars alleen voor de doelman. De spits is eerder bij de bal en zo rolde de bal over de doellijn: 2-1.
De tweede kans voor Helmond en meteen de tweede goal. Het zou ook het laatste doelgevaar zijn aan Helmondse zijde. Dordrecht kreeg verder ook geen kansen meer, ook niet met een man minder en dus blijft deze gelukkige 2-1 overwinning staan.
Gisterenavond berichtten wij nog over een voorvalletje met onze aanvoerder Van der Meer. De oplettende supporter heeft gezien dat dit bericht inmiddels verwijderd is en dat heeft ermee te maken dat dit intern opgelost gaat worden en we vooral niet willen dat dit verhaal een eigen leven gaat leiden. Wordt nog vervolgd