TERUGBLIK: Jong AZ – Helmond Sport (2-2)

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar heeft voor Helmond Sport één punt opgeleverd op bezoek in Wijdewormer bij Jong AZ. In een enerverende en bij vlagen uiterst aantrekkelijke wedstrijd werden de 4 doelpunten eerlijk verdeeld. Een uitslag die gezien het spelbeeld terecht genoemd kan worden.

De opstelling was ten opzichte van maandag flink gewijzigd. Van Gassel had last van een wond op het scheenbeen en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Van Gassel kwam aan die wond vanwege een botsing met Guus Joppen, die om diezelfde reden eveneens niet van de partij was vanavond. De maandag geblesseerd uitgevallen Van der Sluijs was ook nog onvoldoende fit en daarnaast was Jeff Stans ook nog eens afwezig omwille van zijn vijfde gele kaart.
Koot keepte in plaats van Van Gassel, De Bie nam de plek van Joppen in, Dzepar die van Stans en Cetin weer de plek van Van der Sluijs. Bij afwezigheid van je eerste, tweede (misschien ook wel derde) aanvoerder zat de band vanavond om de arm van Alec van Hoorenbeeck.


Over het eerste half uur kunnen we kort zijn: daarin gebeurde helemaal niets. Net na het half uur dacht Duijvestijn aan een snelle omschakeling, maar hij werd van de bal gezet. AZ profiteerde daar optimaal van: Goudmijn stuurde Oosting weg en laatstgenoemde passeerde Koot in de korte hoek.

Helmond Sport rechtte snel de rug, want niet veel later na de 1-0, tekende Gaetan Bosiers voor de 1-1 aan: na een ingooi kon Dzepar de achterlijn halen, terugtrekken en daarmee Bosiers bereiken. De gelegenheidsrechtsbuiten kon van de rand van de zestien meter uithalen en verraste daarmee de Alkmaarse doelman, die dit schot gewoon had moeten hebben.

Op slag van rust was Helmond Sport nog dicht bij de 1-2. Na stevig opjagen van Helmond Sport kon Duijvestijn omschakelen en Loukili wegsturen, maar de linksbuiten nam de bal te ver mee naar buiten, waardoor een verdediger zich nog voor de bal kon gooien.

In de tweede helft begon AZ sterk. Maxime Gullit had een voorzet in huis waar zowel Koot als de Bie niet bij konden, maar AZ-spits Oosting wel en dus was het een koud kunstje voor de spits om zijn ploeg voor de tweede maal deze avond op voorsprong te schieten.

Opnieuw had Helmond Sport niet lang nodig om de rug te rechten. Ruim 10 minuten na de 2-1 was het de net ingevallen Van Keilegom die zelf de aanval opzette en Vereijken wegstuurde op rechts. Vereijken loste een hard schot recht op de keeper af, maar deze verwerkte de bal zo belabberd dat Van Keilegom een niet missen rebound kreeg en dat deed hij dan ook niet. Ook deze geweldige ketser van Bakker werd door Helmond Sport genadeloos afgestraft.

Een kwartier voor tijd had Duijvestijn de winnende op zijn schoen. Een strakke voorzet van Cetin kon bij de eerste paal door Duijvestijn getoucheerd worden, maar dat deed hij onvoldoende om het doel te bereiken en dus ging de bal voorlangs.
Verder zou Helmond Sport niet meer gevaarlijk worden, AZ ook niet en dus blijft het bij 2-2.

Dat was ‘m dan voor 2020.
Wij van We Are Helmond willen jullie via deze weg alvast ontzettend fijne kerstdagen wensen en een goed, voorspoedig en sportief 2021!