TERUGBLIK: Jong AZ – Helmond Sport (1-1)

?????? ??????? ?????? ??????! ???? ??????? ?????? ?? ???? ?????? ??????????? ????? ??? ????????? ??? ?? ????. ?? ??? ???? ??????????? ????? ??????? ????? ?? ?????? ??? ?? ???????? ??? ??. ???? ?? ??????? ?????? ??? ???????? ??????? ?? ??? ????????? ?????? ????? ??? ?????? ??? ???????? ???????.
Het was koud gisteren op het AFAS-sportcomplex. Wat ook niet mee hielp is dat de eerste helft weinig in zich had om echt warm van te worden. Peeters had (noodgedwongen) één wijziging doorgevoerd: Lorentzen ontbrak en Mistrafovic nam zijn honneurs waar. Met hem en Lion als controlerende middenvelder kwam Helmond Sport niet echt tot kansen in de eerste helft. Daar stond echter wel tegenover dat ook Jong AZ behoudens een tweetal schoten naast het doel en een simpel rollertje ook niet veel wist te creëren.

In de rust werd de niet helemaal meer frisse Lion gewisseld voor Arias, waardoor Van Ooijen een linie terugzakte. Laatstgenoemde kreeg al vroeg in de tweede helft een slechte bal van Maddy, die Van Ooijen vervolgens verkeerd aan nam. In een poging dit te corrigeren vloerde hij een tegenstander in z’n eigen zestien, waardoor de bal op de stip ging. De beste speler aan Alkmaarse zijde, Allouch, schoot de bal à la Panenka hoog in de touwen en dus keek Helmond Sport al snel in de tweede helft tegen een achterstand aan.
Toch konden de gasten de voorsprong niet lang volhouden, want een goede actie en dito teruggetrokken bal van Maddy werd door de inlopende Van Ooijen met een droge knal tegen de touwen gewerkt, waarna hij zijn doelpunt vierde met de 20 diehards die gisteren aanwezig waren in Wijdewormer (??).
Na de 1-1 golfde de wedstrijd op en neer en kon de winst beide kanten op. Het leek in minuut 82 de kant van Helmond Sport op te vallen toen Maddy vanaf de eigen zestien aan een rush begon die diep op de helft van AZ pas ophield. De razendsnelle buitenspeler vond Marcus Scholten, die op zijn beurt de inlopende Arias vond, die de 1-2 binnenprikte. De bal lag al op de middenstip, het juichmoment was al bijna voorbij en toen vlagde de assistent pas voor buitenspel. We hebben het moment inmiddels 300 keer teruggekeken.. of het buitenspel was? Wie het weet mag het zeggen. Het voordeel van de twijfel kreeg Helmond Sport niet en dus is eindstand 1-1.
Het is wachten op weer eens een overwinning van onze club. “Ze moeten er zelfs een doelpunt voor afkeuren om ons van de overwinning te houden”, foeterde Peeters toen hij na de wedstrijd het meegereisde publiek kwam bedanken. Wellicht aanstaande vrijdag, als de beloften uit de hoofdstad naar De Braak toe komen.