TERUGBLIK: Jong AZ – Helmond Sport (0-1)

Helmond Sport heeft de laatste uitwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Op het trainingscomplex van Jong AZ werd invaller Jules Houttequiet de matchwinner door de enige goal van de wedstrijd te scoren.
De 30 meegereisde fans – waarvan er een aantal al goed ‘in d’n ollie’ zaten – kregen niet de meest spectaculaire pot voorgeschoteld in Wijdewormer. Helmond Sport was beter in de eerste helft en kreeg de meeste kansen. Zo kreeg Seys een aardige schietkans op de rand van de zestien, werkte Beekman een strakke voorzet van Van Landschoot maar ternauwernood over de lat en was een vrije schietkans niet aan Goselink besteed.

Jong AZ zette er maar weinig tegenover in de eerste helft en dus was de (logische) ruststand 0-0.
In de tweede helft eigenlijk een totaal ander spelbeeld, want nu was het AZ dat Helmond Sport onder druk hield. Dat leverde ook kansen op. Onder andere voor Buurmeester, die Helmond Sport eerder dit seizoen diep in blessuretijd nog in rouw dompelde. Zijn eerste doelpoging ging net naast en zijn tweede doelpoging werd door Havekotte op fenomenale wijze over de lat getikt.
Waar AZ in de eerste helft amper gevaar kon brengen, deed Helmond Sport dat in het tweede bedrijf. Althans, tot de 84e minuut. Van Hove had een puntgave voorzet in huis die op de kop van Jules Houttequiet viel. Hij kopte hard naar de grond, waardoor de bal over alles en iedereen heen stuiterde en zo in het net belandde.
De thuisploeg zette nadien natuurlijk nog wel aan, maar kon het Helmond Sport niet meer lastig maken en dus blijft een lekkere 0-1 overwinning over. We hebben er niks meer aan, maar het is altijd lekker meegenomen. Zeker voor die 30 diehards die gisterenavond de moeite namen om naar Wijdewormer te reizen.
Swinnen koos ervoor om van zijn geliefde 3-4-3 formatie af te stappen en speelde gisteren weer ‘gewoon’ 4-3-3. Dat zorgde ervoor dat Helmond Sport in defensief opzicht in ieder geval een stuk stabieler oogde dan recentelijk tegen Roda en de Graafschap. Toegegeven: dat zijn ploegen van een ander kaliber, maar toch.
Volgende week nog één potje, thuis tegen FC Den Bosch en dat zit het seizoen er weer op.
Kaarten voor volgende week zijn nog te krijgen tegen gereduceerde tarieven, dus zorg ervoor dat je erbij bent!