TERUGBLIK: Helmond Sport – FC Den Bosch (1-1)

Alsof het zo moest zijn. Op de avond dat het kampioenselftal van ‘82 nog eens in het zonnetje gezet wordt, speelt Helmond Sport – net als in mei 1982 – met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch in een wedstrijd die niet per definitie goed was, maar waarin wel van alles gebeurde. Het allerlaatste balcontact van Boyd Reith in een rood-zwart shirt is goud waard, want zijn gelijkmaker in de allerlaatste seconden levert een terecht punt op.
Het leek wel de play-offs gisterenavond op De Braak: lange rijen om naar binnen te kunnen, goed gevulde tribunes en een hele dikke sfeer in het stadion. De praktijk is toch anders: Helmond Sport eindigt kansloos onderaan en speelt de laatste wedstrijd helemaal nergens meer voor. Het laat zien dat Helmond Sport nog altijd leeft en dat er toegeleefd kan worden naar het volgende seizoen, want daar moet het allemaal in gaan gebeuren.
Goed, dan de wedstrijd: Helmond Sport, gestoken in het prachtige retro tenue, moest achteruit in de eerste paar minuten, maar krabbelde daarna langzaam op. Het is te wijten aan slecht uitspelen en ook een klein beetje pech dat er niet gescoord werd. Zo ging Seys voor eigen succes waar afleggen op Goselink een betere optie was. Van Landschoot deed op slag van rust exact hetzelfde: ook hij verzuimde af te leggen waardoor Goselink de bal voor het inprikken had. Tussentijds raakte Seys de lat met een knappe volley, maar gescoord werd er dus niet.

Dat gold niet voor de Bosschenaren, want Kevin Felida trof wel doel na een schuiver op de rand van de zestien en zo ging Helmond Sport rusten met een 0-1 achterstand.
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Beekman was met twee kopballen dichtbij: de eerste werd uitstekend gepakt door Van der Steen en de tweede kopte hij op miraculeuze wijze voor langs en dat was knapper dan hem in het doel koppen. Goselink was met een inzet op de paal misschien nog wel het dichtst bij de (terechte) gelijkmaker.
Swinnen speelde va banque en wisselde Houttequiet voor Fosu-Mensah en dat zorgde voor ruimte voor Den Bosch. Waar Helmond Sport daar in het eerste bedrijf slecht mee om ging, was dat in de tweede helft besteed aan FC Den Bosch.
Het seizoen leek dan ook als een nachtkaars uit te gaan, totdat Maxime de Bie Boyd Reith nog één keer weg stak. Hij kapte z’n man uit en krulde de bal met links achter Van der Steen. Loon na werken en een zeer verdiend punt, dat zorgde voor een klein feestje op de tribunes.
Dat was het dan voor dit seizoen. Slecht seizoen gehad natuurlijk, maar we hebben gisteren gezien dat de club leeft. Volgend seizoen belooft een mooie te worden. Dan weer zo massaal als gisteren achter onze club!
Tot dan!